Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:40:49

Робота навчальних закладів Чернігова в умовах COVID-19 на сьогодні

10.11.2020   17:07Агенцiя

Ситуацію, зокрема по захворюваності на COVID-19, у навчальних закладах міста Чернігова обговорили на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 10 листопада.

По дитсадкам станом на вчора загалом хворіє 257 працівників, це менше 9% із загальної кількості співробітників (2935 осіб). З них з підтвердженим COVID-19 – 27 осіб. Нових випадків за тиждень серед співробітників - 4, серед дітей – немає. На самоізоляції - 7 груп, повністю закриті 4 дитсадка: №57 – до сьогоднішнього дня включно, №22 і №17 – до 13 листопада, №24 – до 16 листопада. Це повідомив начальник управління освіти міськради Василь Білогура.

По школам: на лікарняному з підтвердженим COVID-19 знаходиться 27 педагогів, що становить 1% із загальної кількості (3099 осіб), та 18 дітей. Нових випадків за тиждень: 2 педагога, 1 дитина.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко окремо поцікавився, яким є результат протестних настоїв батьків, які минулого тижня вимагали повернення учнів 5-11 класів до очного навчання.

- Я ще раз наголошую, що я готовий і сам стояти поруч з таким же самим плакатом, але якби я не знав статистику і не розумів всіх ризиків, пов’язаних з медичним напрямком: кількістю хворих і т.д., - сказав він.

За словами керівника управління освіти, на минулому тижні в усіх класах з дистанційним навчанням всіх шкіл, в онлайн-режимі проводилися батьківські збори, на яких обговорювалося й це питання. Наразі інформація про результати опитування опрацьовується.

У інших містах України, зокрема Житомирі та Ужгороді, наразі у школах - дистанційне навчання. У Вінниці та Одесі – визначаються точково по закладах, в залежності від ситуації, у Києві (який у помаранчевій зоні) – теж визначаються по районах, окремо по класах та закладах, - повідомив Василь Білогура.

Як відомо, у Чернігові навчання учнів 5-11 класів зараз проводиться дистанційно. Навчання 1-4 класів - в очній формі, але зі зменшенням певної частини предметів (деякі з навчальних предметів переведені в дистанційну форму). За словами Василя Білогури, кожен навчальний заклад окремо визначається з тим, які це предмети. Діти на перервах постійно знаходяться під наглядом вчителя.

Міський голова профільним керівникам доручив більш точно та детально вивчити ситуацію щодо форми навчання у школах по іншим містам. Крім того, технічно вивчити ситуацію щодо можливості технічного дооснащення для оптимізації витрат на опалення в закладах загально-середньої освіти, оскільки зараз навчається, умовно, тільки третя частина дітей.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини