Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:05:20

Зростання тарифів на газ, нові карантинні зони, зміни в ПДР та інші новини листопада

02.11.2020   13:12Агенцiя

У листопаді на українців чекає кілька новин, здебільшого пов’язаних з поширенням коронавірусу та початком опалювального сезону, що традиційно підвищує тарифи на газ та опалення.

календар

календар

Крім цього, на дорогах запрацюють нові обмежувачі швидкості. А також будуть оголошені фіналісти виборів до місцевої влади. Про всі новинки місяця розповідаємо детально.


Тарифи на газ і тепло

З початком опалювального сезону в Україні дорожчає газ. З 1 листопада тарифи для населення зростуть у середньому на 35%.

«Зміни цін на газ у листопаді обумовлені в першу чергу сезонним фактором і збільшенням оптової ціни на блакитне паливо» — повідомлення «Нафтогазу України»

Зокрема, «Нафтогаз України» встановив для своїх роздрібних клієнтів такі розцінки: 6,33 грн/куб.м з ПДВ (без вартості розподілу) по пакету «Місячний». Для тих, хто підключить тариф «Річний» у листопаді, ціна блакитного палива на наступні 12 місяців складе 6,45 грн/куб.м з ПДВ (без вартості розподілу).

З огляду на фактор зростання вартості газу, виростуть і тарифи на тепло для тих домогосподарств, які підключені до централізованого опалення.


Нові зони карантину в Україні


З 2 листопада і на найближчі два тижні набуває чинності нове карантинне зонування в регіонах України. Згідно з поточною епідеміологічною обстановкою, Київ залишається у помаранчевій зоні.

Крім столиці до помаранчевої зони потрапили: Авдіївка, Біла Церква, Бердянськ, Вінниця, Гадяч, Дніпро, Запоріжжя, Ізюм, Конотоп, Кропивницький, Лисичанськ, Луцьк, Львів, Мукачеве, Одеса, Тернопіль, Херсон, Черкаси.

Серед міст червоної зони з найбільш суворими карантинними обмеженнями: Житомир, Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Ужгород, Харків, Хмельницький, Чернігів та Чернівці.

Найсприятливіша епідеміологічна ситуація спостерігається у Херсонській області – більшість регіонів віднесені до жовтої зони, кілька – до зеленої.


УЗ припиняє продаж деяких квитків


«Укрзалізниця» з 2 листопада припиняє продаж квитків з ряду станцій в західному регіоні України, включаючи Ужгород:

«З 00:01 2 листопада закривається продаж квитків із залізничних станцій: Берегове, Волосянка-Закарпатська, Великий Березний, Кострино, Перечин, Ставне, Ужгород, Пологи, Сарата, Кулевча, Славута-1, Шепетівка» — прес-служба «Укрзалізниці».

Через ці станції поїзда проїдуть без посадки пасажирів, висадка буде здійснюватися в установленому порядку. Також, у зв’язку з епідеміологічною ситуацією в регіонах, УЗ змінила маршрути проходження деяких інших ж/д напрямків. Всі оновлення доступні на сайті перевізника.


Нові правила на дорогах


З 1 листопада на дорогах України використовуватимуть нові обмежувачі швидкості. Крім «лежачих поліцейських» на дорожніх полотнах з’являться острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділові смуги. Нововведення спрямовані на заспокоєння дорожнього руху.

Також з 1 листопада в столиці вводяться обмеження на швидкість пересування по місту. Правило діятиме до 1 квітня 2021 року:

«У Києві з сьогоднішнього дня і до 1 квітня рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більше 50 км/год, без винятків. Обмеження максимальної швидкості до 50 км/год з 1 листопада розпочинає діяти на таких ділянках, де тимчасово була дозволена швидкість руху до 80 км/год» — прес-служба Патрульної поліції.

    Просп. Шухевича (від Північного мосту до вул. О. Бальзака);
    вул. Набережно-Рибальська (від Гаванського мосту до вул. Електриків);
    Наддніпрянське шосе;
    Набережне шосе (від Поштової площі до Наддніпрянського шосе);
    Столичне шосе (до вул. Академіка Заболотного);
    вул. Саперно-Слобідська (від вул. М. Грінченка до Південного мосту);
    просп. М. Бажана (від Південного мостового переходу до Харківської площі).


Результати місцевих виборів


6 листопада Центральна Виборча Комісія повинна оголосити фінальні результати виборів в органи місцевої влади в Україні. Також до 15 листопада мають відбутися другі тури виборів мерів міст у тих регіонах країни, де за підсумками голосування 25 жовтня кандидати не змогли набрати достатню кількість голосів (50% + 1 голос).


Вихідні у листопаді

У листопаді на українців чекають 21 робочих день і 9 вихідних.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини