Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:50:03

У Чернігові запроваджуються тимчасові обмеження на пільги в транспорті в "години пік"

29.10.2020   09:30Агенцiя

З 29 жовтня в Чернігові тимчасово обмежується перевезення пільгових категорій громадян у робочі дні з 06.00 год. до 09.00 год. та з 16.00 год. до 19.00 год (до закінчення розпочатих рейсів).

У зазначений період часу перевезення здійснюватимуться згідно з тарифами, встановленими для надання послуг з перевезення пасажирів міським електричним та автомобільним транспортом. Таке рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні 27 жовтня.

Рішення обумовлене перебуванням міста в «червоній зоні» по COVID-19. А також - необхідністю забезпечити перевезення чернігівців громадським транспортом до місць роботи і навчання в період, коли через карантинні обмеження до салонів автобусів і тролейбусів пускають пасажирів тільки по кількості сидячих місць.

Як повідомив на засіданні цієї комісії начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради Олександр Рижий, у місті спостерігається високий рівень захворюваності серед водіїв громадського транспорту. Тому наразі збільшення кількості транспорту на лініях неможливе. До прикладу, у понеділок був випуск на 20 машин менше, ніж раніше.

- Прошу всіх людей з розумінням поставитися до нашого рішення. Статистика доводить, що розповсюдження COVID-19 відбувається також і через громадський транспорт. Щоб якось знизити цей ризик і не застосовувати ні до водіїв, ні до перевізників якихось жорстких покарань у вигляді штрафів – ми й приймаємо таке рішення, - підкреслив під час обговорення голова комісії, заступник чернігівського міського голови Андрій Черненко.

Також необхідно посилити перевірку громадського транспорту, проведення його дезінфекції на кінцевих зупинках, а також дотримання пасажирами заходів безпеки, зокрема, носіння масок, додав він.

Питання перевезення пасажирів у громадському транспорті міста було предметом обговорення і на розширеній нараді в Чернігівській міській раді 27 жовтня. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернувся до всіх мешканців міста:

- У кого немає нагальної необхідності, саме зранку, прошу перенести свої поїздки на більш пізній час, щоб не було скупчення людей. У транспорті - замкнений простір і там більший ризик захворіти, особливо для старших людей. Прохання: по можливості, якщо немає нагальної потреби, мінімізуйте пересування, особливо в час пік. До прикладу, можна поїхати не в 7 годин ранку, а о 9 годині.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини