Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:55:36

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

29.10.2020   08:51Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 28 жовтня до 8:00 29 жовтня 2020 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 11 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди, 6 пожеж та 2 випадки виявлення і знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 4 особи постраждали.


Дорожньо-транспортні пригоди – 3:

- в м. Ніжині по вул. Прилуцькій о 04 год.17 хв. 28 жовтня водій автомобіля «Mazda» виїхав на узбіччя дороги та здійснив зіткнення з придорожнім деревом. Внаслідок ДТП водій автомобіля «Mazda» та 2 пасажири отримали тілесні ушкодження і були доставлені до КНП «Ніжинська центральна міська лікарня»;

- на автодорозі між с. Івківці та с. Голубівка Прилуцького району о 08 год. 05 хв. 28 жовтня водій автомобіля «ВАЗ 2110» не впорався з керуванням, виїхав на ліве узбіччя та здійснив зіткнення з придорожнім деревом. Внаслідок ДТП водій автомобіля «ВАЗ 2110» під час транспортування до КНП «Прилуцька центральна районна лікарня» від отриманих травм помер в автомобілі швидкої медичної допомоги, пасажирка отримала тілесні ушкодження та була доставлена до КНП «Прилуцька центральна районна лікарня»;

- на 96 км автодорги Київ–Чернігів–Нові Яриловичі (в напрямку м. Чернігів)  о 17 год. 28 хв 28 жовтня водій автомобіля «Honda» здійснив наїзд на велосипедиста, який перетинав автодорогу з ліва на право. В наслідок ДТП велосипедист від отриманих травм помер на місці аварії.


Пожежі – 6:

пожежі в житловому секторі – 4:

- в с. Дрімайлівка Куликівського району в господарстві по вул. Шевченка, 63 о 07 год. 01 хв. 28 жовтня сталася пожежа житлового будинку (8х10 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем пошкоджено стіни будинку. Причина пожежі встановлюється;

- в с. Комарівка  Борзнянського району в господарстві по вул. Українській, 26 о 16 год. 10 хв. 28 жовтня сталася пожежа житлового будинку (6х11 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 33 кв.м. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроустановок та електромереж;

- в м. Ніжині в господарстві по вул. Західній, 53 о 18 год. 27 хв. 28 жовтня сталася пожежа господарчого будинку (8х8 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 30 кв.м, пошкоджено стіни.   Ймовірна причина - порушення правил технічної експлуатації електроустановок та електромереж;

- в с. Лемешівка Городнянського району, в господарстві по вул. Попудренка, 70 о 20 год. 55 хв. 28 жовтня сталася пожежа житлового будинку (5х10 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни на площі 10 кв.м. Причина пожежі встановлюється.

пожежі сухої трави та сміття – 1 :

-  в м. Прилуки по вул. Коцюбинського біля будинку №44 о 03 год. 05 хв.  29 жовтня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 0,01 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

пожежі на торф’яниках – 1:

- біля с. Смолин Чернігівського району на території Гончарівської сільської ради о 08 год. 28 жовтня сталася пожежа торф’яного поля на площі 3 га. Станом на 18 год. 28 жовтня ліквідовано пожежу торфу на площі 0,5 га, залишилось горіння торф’яного поля на площі 2,5 га. Ймовірна причина пожежі - необережне поводження з вогнем не встановленої особи. Гасіння триває.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 2:

- групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 15 год. 20 хв. 28 жовтня  знищено 2 авіаційні бомби АО-10 та 8  мінометних мін калібру 50 мм часів Другої світової війни, які були виявлені 28 жовтня в лісі біля с. Голубівка Прилуцького  району;

- на відкритій території біля с. Терехівка Чернігівського району о 08 год. 45 хв. 28 жовтня виявлено артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 29 жовтня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.


Радіаційний фон:


На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10 - 13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 13 мкр/год., Остер – 10 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  28 жовтня до 20 години 29 жовтня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура вночі 2-7º, вдень 11-16º тепла.
По м. Чернігову. Мінлива хмарність, без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура вночі 4-6º, вдень 13-15º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини