Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:35:20

Кіптівська амбулаторія отримала обладнання для телемедицини

23.10.2020   14:13Агенцiя

23 жовтня в Кіптівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини сімейний лікар отримав комплект обладнання для надання медичних послуг із застосуванням телемедицини. Для громади – це історична подія.

На сайті Кіптівської ОТГ вказано, що комплект містить: планшет із спеціальним програмним забезпеченням, 12-канальний електрокардіограф з передачею даних через USB-порт, прилад для вимірювання об’ємно-швидкісних параметрів легень, стетоскоп електронний в комплекті з навушниками, тонометр, термометр безконтактний інфрачервоний, пульсоксиметр із Bluetooth інтерфейсом, монітор життєво-важливих показників, цифровий дерматоскоп, апарат для визначення рівня глюкози/холестерину в крові, hd веб-камера.

Вказане обладнання дозволяє провести високоточне, якісне обстеження пацієнта та моментально передати його результати по бездротовому з’єднанні і проконсультуватися зі спеціалістами інших ланок.

Обладнання придбали на умовах співфінансування Кіптівської громади та районного Центру первинної медико-санітарної допомоги.

«Навіть і подумати не міг, що звичайна сільська амбулаторія може бути оснащена таким надсучасним обладнанням, якого подекуди немає навіть в сімейних лікарів, які працюють в області» - каже сімейний лікар Олександр Марченко.

Тепер жителям громади не потрібно буде їхати за консультацією до обласної лікарні, досить приїхати до Кіптів, щоб пройти обстеження всіх життєво важливих органів.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини