Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 13:53:21

У Чернігові провели урочисті заходи з нагоди Дня захисника України

13.10.2020   19:33Агенцiя

Цей день символічно поєднався з Днем Українського козацтва і святом Покрова Пресвятої Богородиці. Саме Матір Божу козаки вважали своєю заступницею і покровителькою.

З нагоди свята у сквері ім. Попудренка в Чернігові голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако разом із громадою Чернігівщини вшанували пам’ять захисників України, які полягли за свободу й незалежність України, віддали шану полеглим Героям козацької доби, воїнам УПА, учасникам Другої світової війни, героям-афганцям, учасникам АТО/ООС, Героям Небесної Сотні.

Нероздільний зв'язок поколінь українських захисників втілився в елементах сучасних військових одностроїв і в гаслі «Слава Україні» – «Героям слава», народившись у лавах Української повстанської армії, сьогодні воно є офіційним вітанням нашого війська та гаслом цьогорічного Дня захисника України.

У виконанні духового оркестру ВМЦ СВ ЗСУ пролунав Гімн України та урочиста фанфара «За Україну!».

Настоятель храму Святої Великомучениці Катерини, секретар Чернігівської Єпархії Православної церкви України, протоієрей Роман Кіник відправив молебень.

Керівники області та міста, народні депутати України, депутати різних рівнів, військові, ветерани, представники родин загиблих та духовенство ПЦУ поклали квіти до меморіальних стел загиблим в АТО/ООС, до братської могили воїнів полеглих восени 1943 року під час вигнання нацистських окупантів, меморіальних стел Героям Небесної Сотні.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.