Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:29:51

Військовослужбовці ЗСУ відповідатимуть у суді за викрадення військового майна

13.10.2020   12:52Агенцiя

Військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох військовослужбовців Збройних Сил України.

   Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє солдат-контрактників у серпні 2020 року, будучи днювальними парку військової частини, дислокованої у Чернігівській області, проникли до сховища, звідки викрали військове та інше майно на загальну суму понад 46 000 грн. Крадії скористалися тим, що мали безперешкодний доступ до території та майна парку.

   Збитки, спричинені зловмисниками, відшкодовані в ході слідства. Обвинувачені утримуються під вартою в умовах слідчого ізолятору.

   Дії військовослужбовців кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 та ч. 3 ст. 410, Кримінального кодексу України, тобто таємне викрадення чужого майна за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у сховище, а також викрадення військового майна за попередньою змовою групою осіб в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

   Згідно зі ст. 12 КК України, злочин, передбачений ч. 3 ст. 185 КК України є тяжким та передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 6 років, а злочин, передбачений ч. 3 ст. 410 КК України – особливо тяжким та передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини