Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:08:40

У Чернігові поліцейські викрили організовану групу фальсифікаторів алкогольної продукції

10.10.2020   08:44Агенцiя

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань та підрозділу внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури провели 13 одночасних обшуків в оселях фігурантів та орендованих ними складських приміщеннях.

Санкціоновані обшуки відбулися в рамках розслідування кримінальних проваджень, відкритих за частиною 1 статті 199 та частиною 3 статті 204 Кримінального кодексу України. Перша з них визначає відповідальність за виготовлення чи інші незаконні операції щодо, серед іншого, підроблених марок акцизного податку. Друга — за незаконне виготовлення або збут підакцизних товарів, небезпечних для життя чи здоров’я людей.

Поліцейські провели обшуки одночасно за всіма визначеними адресами — як у помешканнях деяких фігурантів, так і в складських приміщеннях, орендованих членами групи задля зберігання і відвантаження контрафактної продукції.

В ході обшуків поліція вилучила дві тонни рідини з характерним запахом спирту (конкретний хімічний склад встановить експертиза), а також майже 2 тисячі літрів розфасованого алкогольного фальсифікату. Крім цього, вилучено стоси паперів «чорної бухгалтерії» та гроші у вітчизняній, американській та європейській валютах — сумарно в еквіваленті майже 600 тисяч гривень.

Вилучено і транспортні засоби, які слугували для перевезень сировини для підпільного виробництва та готового фальсифікату. З цією метою зловмисники використовували мікроавтобуси, а не вантажівки, щоб не привертати зайвої уваги.

Також під час обшуку поліцейські виявили та вилучили понад 40 тисяч пачок цигарок, теж без марок акцизного збору. Походження товару та шляхи його подальшого збуту будуть встановлені в ході подальшого розслідування.

Слідчі поліції встановили, що члени «алкогольного синдикату» відвантажували свою контрафактну продукцію як покупцям із самого Чернігова, так і замовникам з різних куточків області. Конкретні ланцюжки збуту наразі з’ясовуються.

Триває досудове розслідування у названих кримінальних провадженнях.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини