Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:35:56

Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито порушників із червонокнижним йоржем носарем

09.10.2020   12:43Агенцiя

Восьмого жовтня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками екологічної інспекції Чернігівщини на водоймах Новгород - Сіверського району викрито порушення Правил рибальства.

На р. Десна, поблизу с. Лісконоги двоє мешканців Сумської області рибалили за допомогою вудок та добули на двох 9 екз. червонокнижного йоржа носаря, загальною вагою 0,5 кг.  Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 1 485 грн.

На порушників складені протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 90 КУпАП, які будуть направлені до Новгород-Сіверського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на громадян від 340 до 510 грн і на посадових осіб - від 510 до 850 грн з конфіскацією незаконно добутого. Рибу вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідкова інформація:

Йорж носар у 2009 році був занесений до Червоної книги України, Європейського червоного списку, МСОП, як зникаючий вид, вилов якого заборонений.

Постановою Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 № 1030 визначений розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України. Так, за один екземпляр виловленого йоржа носаря розмір компенсації складає 165 грн.

Більше про йоржа носаря можна дізнатися за посиланням.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.