Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:34:33

Вже 9 ОСН та 22 ОСББ в Чернігові стали учасниками міських програм співфінансування та вирішили свої нагальні проблеми

09.10.2020   09:30Агенцiя

Завдяки міським програмам співфінансування, що діють у Чернігові в останні роки, 9 ОСН* у приватному секторі побудували каналізацію та зробили дороги біля своїх будинків, а 22 ОСББ провели капітальні ремонти в своїх багатоповерхівках.

При цьому види й обсяг потрібних їм робіт визначають мешканці, а більшу частину коштів платить місто. Докладніше про кожну з цих міських програм Чернігова розповідає керівник міського управління ЖКГ Ярослав Куц.

І. Програмою розвитку інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору міста Чернігова на 2016-2020 роки передбачено співфінансування з боку ОСН – органу самоорганізації населення, який об’єднує тих громадян, які мають бажання взяти участь у програмі, та міського бюджету у співвідношенні 80/20, тобто з бюджету виділяється в 4 рази більше коштів, аніж тих, що збираються ОСН.
 
За цією програмою за 5 років до міської ради звернулися 9 ОСН, зокрема, для капітального ремонту доріг – 4 ОСН, що дало змогу відремонтувати ділянки загальною площею 4,8 тис. кв. метрів доріг на вулицях Поліській, Ривкіна, Шевченка, Сосницькій та провулку Гомельського.
 
Також 5 ОСН скористалися можливостями програми співфінансування для будівництва каналізаційних мереж: на вулиці Авіаторів (290 метрів), вулицях Світанковій, Слов’янській, Славутицькій, Льговській, Білогірській, Солов’їній (4695 метрів), вулиці Любомира Боднарука (190 метрів), провулках Партизанському та Льотному (185 метрів), вулицях Сіверянській, Ватутіна, Фабричній, Василенка, Колоскових, Толстого №№ 19а, 27а (463 метри).
 
Зараз розпочато роботи з будівництва централізованої каналізації на вулицях Московській (від будинку № 46 до вулиці Кримської), Перемоги (від будинку №13 до вулиці Кримської), 21 Вересня (від будинку №21 до вулиці Кримської), Панаса Мирного (від будинку №11 до № 24),

ІІ. Можливості Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2020 роки використали 22 ОСББ, при чому деякі з них по кілька разів: 4 – двічі, а 1 – чотири рази.
 
За цією програмою виділення коштів з міського бюджету на проведення капітального ремонту багатоквартирних будинків, внутрішньобудинкових проїздів та малих архітектурних форм на прибудинковій території для ОСББ та ЖБК проводиться на умовах 70/30: 70% від загальної вартості робіт фінансування здійснюється з міського бюджету, а 30 % – кошти ОСББ.
 
Однак для «старих» будинків – строк експлуатації яких перевищує 50 років, фінансування робіт здійснюється у співвідношенні 85/15, тобто 85% від загальної вартості робіт – з міського бюджету і лише 15 % – кошти ОСББ.

Капітальний ремонт покрівлі ОСББ "Центр-Ч" (вул. Чернишевського, 15 та 15а). Виконаний у 2017 році в рамках Програма сприяння створенню ОСББ та ЖБК. В ОСББ також були замінені вікна в місцях загального користування

ІІІ. Міською радою також затверджена Програма сприяння збереженню і покращенню технічного стану житлового фонду міста та його безпечній експлуатації на 2020-2022 роки (для житлових будинків, в яких не створено ОСББ). Наразі вже розпочато капітальний ремонт пасажирських ліфтів у двох будинках.

- Переконаний, що саме за такою формою співпраці громади та міської влади майбутнє. Адже бажання жителів зробити особистий внесок у поліпшення благоустрою своїх будинків та територій мають всіляко заохочуватися. Крім того, керівництво міста зацікавлене в розширенні участі чернігівців в розробці та прийнятті управлінських рішень, - вважає керівник управління.

*ОСН - орган самоорганізації населення. ОСН можуть об'єднувати жителів кількох вулиць одночасно.
**ОСББ - об'єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Управління ЖКГ Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини