Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 23:37:10

Родина пів року без аліментів: що чекає на боржників?

08.10.2020   08:57Агенцiя

Суспільно корисні роботи – вид адміністративного покарання, що застосовується до неплатників аліментів, котрі мають заборгованість, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання.

Як розповіла Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), притягнення до адміністративної відповідальності є одним із крайніх заходів примусу та застосовується до батьків у разі ігнорування раніше накладених державними виконавцями обмежень.

Суспільно корисні роботи допомагають не лише вихованню особистості боржника, а й бюджету його родини, оскільки кошти отримані від такої діяльності перераховуються дітям у повному обсязі.

До речі, з початку 2020 року малеча Полтавщини таким чином отримала понад 360 тисяч гривень аліментів (найбільше у Кременчуцькому районі – 60 тисяч гривень), Сумщини – більше як 280 тисяч гривень аліментів (найбільше у Недригайлівському районі – 50 тисяч гривень) та 250 тисяч гривень аліментів на Чернігівщині (найбільше у Сновському районі – близько 44 тисяч гривень).

Цікаво, що зазвичай суспільно корисні роботи не потребують спеціального навчання або підготовки та призначаються судом на строк від 120 годин до 360 годин.

Разом з тим, трапляються випадки, коли неплатники аліментів після відпрацьованого часу залишаються виконувати цю ж роботу вже на добровільних засадах.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини