Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 1 травня, 15:45:52

Серед рятувальників визначено переможців обласних змагань на кращу ланку газодимозахисної служби

01.10.2020   08:32Агенцiя

30 вересня у Чернігові на гарнізонній базі газодимозахисної служби Управління ДСНС України у Чернігівській області відбулися обласні змагання серед пожежно-рятувальних підрозділів на кращу ланку газодимозахисної служби.

Відкрив змагання заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Вячеслав Вернидуб, який зазначив, що метою проведення змагань є підвищення оперативної готовності підрозділів області до дій за призначенням та вдосконалення індивідуальних навичок рятувальників.

Змагання, в яких приймали участь 12 команд, відбувались у два етапи. У першому, теоретичному, рятувальники відповідали на запитання стосовно організації роботи газодимозахисної служби. Другий, практичний етап, включав у себе кілька вправ, серед яких: рятування постраждалого із задимленого приміщення, подолання 30-метрової дистанції з вантажем, транспортування постраждалого, підйом по висувній драбині на 2-й поверх учбової башти, спуск постраждалого за допомогою рятувальної мотузки тощо. Слід зазначити, що вправи виконувалися за умов, максимально наближених до реальних, а успіх команди залежав від злагоджених спільних дій усіх газодимозахисників та їх професійної майстерності.

За результатами напруженої боротьби перемогу та кубок "Переможець обласних змагань на кращу ланку ГДЗС виборола команда 1-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Чернігова. Друге і третє місця відповідно здобули збірні 16-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Ніжина та аварійно-рятувальної частин Аварійно-рятувального загону спецпризначення.

Переможців та призерів змагань було нагороджено дипломами та цінними подарунками.

УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено