Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:26:53

Чернігівщина готується до осінньо-зимового сезону

25.09.2020   09:16Агенцiя

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови Чернігівської ОДА Андрія Подорвана прийняла ряд важливих рішень щодо підготовки області до осінньо-зимового сезону.

В результаті був затверджений план заходів з підготовки обласних управлінь, організацій і підприємств, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування Чернігівської області до дій в екстремальних зимових умовах 2020-2021 року.

За словами Андрія Подорвана, основна мета - вчасне реагування та захист населення і населених пунктів області в разі виникнення надзвичайних ситуацій під час несприятливих зимових погодних умов.

- Важливо, щоб в разі виникнення аварійних ситуацій техногенного або природного характеру, кожен профільний підрозділ та його працівники знали свою сферу відповідальності та чітко й оперативно виконували свої функції. І в першу чергу має ефективне реагування місцевих органів влади і самоврядування, а також обласних управлінь, організацій та підприємств на погіршення погодних умов зимового періоду, - зазначив Андрій Подорван.

Заступник голови облдержадміністрації дав доручення місцевим органам влади і обласним організаціям найближчим часом проаналізувати алгоритм дій під час надзвичайних ситуацій, та за результатами затвердити плани організаційних і практичних заходів на місцях.

Врахувати попередні оцінки та прогнози кліматичних негараздів визначити об’єкти життєзабезпечення населення, транспорту, енергетики, зв’язку та інших об’єктів господарства, що можуть зазнати пошкоджень в осінньо-зимовий період. Створити оперативні штаби та оперативні групи для безпосереднього керівництва роботами, розробити регламент їх роботи, у тому числі у разі необхідності цілодобового чергування. Перевірити та підготувати необхідну для роботи у зимовий період техніку та забезпечити резерв пального. Контролювати стан колодязів зливової каналізації для гарантованого відведення стічних вод у період можливого потепління.

Андрій Подорван доручив Управлінню ДСНС України у Чернігівській області спільно з місцевими керівними органами та службою доріг, за необхідності, забезпечити роботу пунктів обігріву з усім необхідним облаштуванням, в тому числі організувати харчування.

– Дії відповідальних керівних органів та залучених підприємств для реагування на надзвичайні ситуації мають бути правильно скоординованими та відпрацьованими, тому варто звернути увагу на взаємозв’язок та визначити спосіб комунікації, – зазначив заступник голови ОДА.

Також важливою є інформаційно-роз'яснювальна робота із населенням області щодо поведінки в разі виникнення надзвичайної ситуації та хід ліквідації її наслідків, зокрема, правила безпеки під час негоди.

За словами Андрія Подорвана, наразі область забезпечена усім необхідним для ефективного реагування у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.