Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:52:33

На Чернігівщині відкрили четверту новозбудовану амбулаторію - у селі Бахмач

24.09.2020   13:11Агенцiя

23 вересня 2020 року амбулаторія загальної практики сімейної медицини урочисто під звуки маршів у виконанні духового оркестру філармонійного центру на чолі з заслуженим діячем мистецтв України Анатолієм Ткачуком відкрилася у селі Бахмач Бахмацького району.

Тут обслуговуватимуться близько трьох тисяч пацієнтів.

- Село Бахмач – дуже перспективне, воно розвивається, - розповіла голова Бахмацької райдержадміністрації Світлана Мельник. – Тому відкриття амбулаторії тут – довгоочікувана подія.

На сьогодні важливим завданням для влади є запровадження стандартів якісної медицини в сільській місцевості. Всього на будівництво амбулаторії витратили 5 млн. 266 тис. грн. З них – 4 млн. 739 тис. грн – з державного бюджету, 527 тис. грн – фінансування з бюджету Бахмацької сільської громади. Замовником робіт виступало Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА, підрядна організація - ТОВ «РЕМБУД КОМ». Загальна площа забудови - 258 кв. м.

Для забезпечення правильної діагностики і результативного лікування придбали сучасне медичне обладнання відповідно до вимог табелю оснащення. Також для потреб медзакладу придбали сучасний повнопривідний службовий автомобіль "Renault Duster" вартістю 500 тис. грн.

- До цього медичні послуги жителям надавалися у старенькому пристосованому ФАПі. Додатково з районного бюджету на придбання медичного обладнання спрямовано 300 тис. грн. на придбання лабораторії (меблі та апаратура, устаткування). Тепер мешканці села Бахмач та сусідніх сіл зможуть робити аналізи тут, а не їхати до райцентру, - зауважила Світлана Мельник.

У святковому заході, який провели Інна та Ігор Василенки, взяли участь артисти Академічного народного хору філармонійного центру. А артистки колективу концертних виконавців Марина Коваленко і Яна Корольова подарували учасникам урочистостей святкову концертну програму.

Нагадаємо, впродовж серпня-вересня 2020 року на Чернігівщині відкрили перші три амбулаторії - у селах: Салтикова Дівиця Куликівської ОТГ, Тур’я Сновської ОТГ і Плисках Борзнянського району.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.