Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:00:56

Ніжин: відбулось засідання виконавчого комітету

18.09.2020   11:18Агенцiя

17 вересня відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На порядок денний винесено 6 проектів рішень, а саме: «Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в місті Ніжині за липень 2020року», «Про надання дозволу мешканці міста Селезненко Ірині Валентинівні на виготовлення за власні кошти проектно-кошторисної документації по підключенню будинку приватного сектору за адресою вул. Ніжатинська, буд. № 21 до мережі централізованого водопостачання міста», «Про утворення комісії з призначення житлових субсидій», «Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини», «Про продовження строку перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя», «Про затвердження акта про вирішення земельного спору (м. Ніжин, вул. Л.Толстого)».

Всі рішення були підтримані членами виконавчого комітету та прийняті.

У «різному» обговорили подальші дії щодо реалізації на території Ніжинської МОТГ постанови Кабінету міністрів України від 22.07.2020 року «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Анатолій Лінник поінформував присутніх, що 16 вересня Кабінет Міністрів України на засіданні Уряду ухвалив ініційовані МОЗ зміни до постанови щодо встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів. Наразі всі очікують офіційного оприлюднення документа на офіційному сайті Кабміну для визначення подальших дій по реалізації постанови, до якої внесли зміни по критеріям визначення «кольоровості» зон по ситуації з захворюванням на COVID-19.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник зазначив, що зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» - це основний документ, який регулює питання щодо введення карантину, карантинних обмежень, рівнів небезпеки та інше. На офіційних Урядових сайтах анонсується, що в подальшому рішення про введення рівнів небезпеки буде прийматися спільно з Державною і регіональною (обласною) комісіями ТЕБ та НС. Обласна комісія залучатиметься з правом дорадчого голосу. Також в анонсах йдеться мова про те, що "червоний" рівень епідемічної небезпеки буде встановлюватися в разі перевищення середнього по території рівня захворюваності на COVID-19 на більш ніж у п'ять разів. В основному в анонсах йдеться мова про регіони (обласні території). В постанові при визначенні рівня небезпеки змінилися показники: захворюваності на COVID-19; завантаженості ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19; середньої кількості тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу. В анонсах відсутні прямі повідомлення про відкриття в «червоній» зоні навчальних закладів. Тож для того, щоб правильно трактувати зміни до постанови – потрібно читати нормативний документ. На сьогоднішній день на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади діють постанова № 641, рішення Державної та обласної комісїй ТЕБ та НС, де чітко визначені заходи щодо обмежень. В документі Кабміну прописані рівні, заборони та виключення. Органи місцевого самоврядування не в праві приймати будь-які рішення щодо зміни постанов. Єдине, що зазначається в постанові № 641 п.16 – в разі необхідності орган місцевого самоврядування має право додатково застосувати обмежувальні протиепідемічні заходи для стабілізації ситуації на території.

Для таких міст, як Ніжин деякі вимоги, які прописані в постанові не «актуальні». Тому є необхідність на засіданні сесії міської ради звернутись до Кабінету міністрів України переглянути умови перебування в «червоній» зоні, адже орган місцевого самоврядування не наділений правом приймати рішення стосовно послаблення тих чи інших карантинних обмежень.

Міський голова Анатолій Лінник прокоментував ситуацію щодо перегляду кількості ліжок в міськлікарні. «Наша міська лікарня розрахована на 390 ліжок. Вона є базовою в нашому госпітальному окрузі, куди входить декілька районів. В зв’язку з тим, що на сьогоднішній день проводиться реконструкція центрального корпусу, в лікарні розгорнуто 240 ліжок, з яких 110 - виділено для хворих з діагнозом COVID-19 та з пневмоніями. Відповідно до наказу управління охорони здоров’я обласної адміністрації в лікарні повинно бути 50 ліжок під COVID-19. В нас розгорнуто – 110 ліжок. Також важливою складовою є наявність медичних працівників. По нормативам на 10 ліжок повинен бути один анестезіолог. В першій хвилі ми навіть перевиконали нормативи. Стан оснащення ніжинської лікарні, і темпи того, що ми зробили, набагато кращий за деякі лікарні обласного центру. Тому, щиро дякую міській раді та виконавчому комітету за оперативне прийняття відповідних рішень по забезпеченню медичних закладів всім необхідним. На сьогодні, відповідно до вимог обласного управління охорони здоров’я, в міськлікарні лікуються тільки ті хворі, які потребують кисневої підтримки. Інші – знаходяться на амбулаторному лікуванні в супроводі і під спостереженням своїх сімейних лікарів. Це дає можливість: не створити колапс в лікарні, медичному персоналу нормально працювати та мати час на відпочинок. Адже хворі, які перебувають в інфекційному та 2-х провізорних відділеннях, через важкий стан здоров’я, потребують цілодобового нагляду та супроводу лікарів», - зазначив Анатолій Валерійович.

«Ми відповідально віднеслись до можливої загрози з COVID-19, почали готувати лікарню ще заздалегідь до введення карантину. Лікарня має підтверджений пакет медичних послуг по COVID-19. Не можна зволікати та ризикувати життям та здоров’ям людей. Ми спільними зусиллями повинні правильно роз’яснювати ніжинцям та сприяти тому, щоб в них, в першу чергу, не було паніки», - наголосив міський голова.

Наприкінці засідання порушили питання стосовно інформаційних маніпуляцій – фейкових постів, які останніми днями спостерігаються в соціальній мережі Фейсбук. Тож звертаємо увагу ніжинців: слідкуйте, поширюйте, довіряйте і аналізуйте тільки офіційну інформацію з офіційних джерел, зокрема офіційного сайту Ніжинської міської ради.

Стосовно руху залізничного транспорту. Відповідно до рішення постанови Кабміну рух залізничного транспорту по станції Ніжин не призупинявся. На залізничних касах столиці не продають квитки до станції Ніжин – це відповідальність залізниці. На станції Ніжин зупиняються всі потяги та електропотяги - відбувається тільки висадка пасажирів. Відповідно до постанови у «червоній» зоні епідеміологічної небезпеки заборонена посадка пасажирів. Забезпечення виконання даного пункту постанови покладено на працівників «Укрзалізниці».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини