Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:07:27

Ловіть раків за правилами

10.09.2020   10:50Агенцiя

11 вересня на водоймах Чернігівщини закінчується заборона на вилов раків, яка тривала з 1 серпня по 10 вересня (включно).

Незважаючи на заборону порушники продовжували незаконний вилов та продаж членистоногих.

Так, Чернігівським рибоохоронним патрулем у правопорушників було вилучено майже 700 особин незаконно добутих раків, загальною вагою понад 15 кг. Протиправними діями браконьєри завдали збитків рибному господарству у розмірі понад 17 тис.грн.

Нагадуємо, що Правилами любительського і спортивного рибальства дозволено ловити раків: раколовкою - "хапкою", діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою та «розщіпом» - не більше п’яти снастей на ловця і руками.

Одній собі за добу дозволяється добути і вивезти з водойми загального користування не більше 30 екз. раків, з водойми де впроваджене платне рибальство - не більше 50 екз.

Розмір впійманого членистоногого повинен бути не менше ніж 10 см. Вимірюється рак по спині тіла від середини ока до кінця центральної пластини хвостового плавника.

Забороняється вилов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

За порушення Правил рибальства передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 170 грн. За грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових, отруйних речовин та інших заборонених знарядь лову) до 680 грн. А також, за кожен екземпляр незаконно виловленого рака, прийдеться сплатити нанесені збитки у розмірі 25,5 грн.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини