Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:57:28

Військова прокуратура затримала колишнього працівника військової частини з арсеналом зброї

09.09.2020   14:17Агенцiя

09.09.2020 за процесуального керівництва військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України задокументовано факт незаконного зберігання колишнім працівником однієї з військових частин арсеналу нарізної вогнепальної зброї.

Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний громадянин, до цього працював майстром з ремонту зброї у військовій частині. Після звільнення він облаштував за місцем свого проживання майстерню, у якій продовжив займатися незаконним ремонтом та переобладнанням різноманітної нарізної вогнепальної зброї, забороненої у вільному обігу.

   Викриття зброяра відбулося військовою прокуратурою Деснянського гарнізону спільно зі слідчими Козелецького ВП Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСБ України в Чернігівській області у ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

   09.09.2020 в ході санкціонованого судом обшуку за місцем проживання фігуранта у помешканні останнього виявлено пістолет ПМ, пістолет Марголіна, автомат АК-74, значну кількість боєприпасів до нарізної вогнепальної зброї калібру 9 мм., 5.45 мм. та 7,62 мм., а також промислове обладнання для переробки та ремонту зброї. Того ж дня він був затриманий працівниками поліції та військової прокуратури.

   На даний час тривають обшуки за місцем проживання затриманого.

   Відповідно до ч. 1 ст. 263 КК України – носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини