Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:45:13

Позаду – безробіття, попереду - активна трудова діяльність та нові плани

05.09.2020   08:41Агенцiя

Підприємливий, ініціативний та комунікабельний – саме так можна охарактеризувати Анатолія Литвиненко. Його шлях до самореалізації легким не назовеш.

Народився і виріс чоловік у селі Ковчин Куликівського району, нині проживає у смт Куликівці. Після закінчення  Ніжинського технікуму механізації працював водієм, та за станом здоров’я (має інвалідність) довелося покинути цю роботу і шукати іншої. Допоміг районний центр зайнятості, де Анатолій перебував на обліку як безробітний. Отримавши дотацію, місцевий підприємець взяв його продавцем. А потім знову було безробіття…
   
Утім підприємливому чоловікові не сиділося вдома, вирішив  започаткувати власну справу - відкрити невеличкий магазинчик, адже певний досвід роботи у торгівлі він вже мав. Проте фахівці служби зайнятості радили більш ретельно підготуватися до старту. Отож Анатолій відвідував семінари, безкоштовно для себе пройшов навчання на курсах цільового призначення „Основи бізнес-планування у підприємницькій діяльності” на базі Сумського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, де здобув необхідні знання з питань правового регулювання бізнесу, оподаткування, написав та захистив бізнес-план, після чого скористався виплатою допомоги по безробіттю одноразово. Так у Куликівці на початку 2012 року з’явився ще один магазин непродовольчих товарів.

Через 6 років, «ставши на ноги», Анатолій Литвиненко  збудував власний магазин, який назвав «Рукавичка». Відтоді торгують тут всякою всячиною – господар радує покупців величезним асортиментом товару. Ціни  теж  приємно дивують земляків - досить помірні. На запитання про це, підприємець з посмішкою відповідає запитанням: „ А чому вони повинні бути більшими? Великої націнки не ставлю, бо вважаю, що і людям мій товар має бути доступним, і мені вистачить”. А щодо якості побутової техніки, наголошує, що співпрацює лише з перевіреними  марками.
    
Сьогодні чоловік аніскільки не шкодує про свого часу прийняте кардинальне рішення - піти в бізнес. Він сам забезпечив себе роботою, а сім’ю - доходом, отримує задоволення від справи, якою відповідально займається. Переконаний, що безробіття позаду, попереду – активна трудова діяльність та нові плани.

Куликівська районна філія Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини