Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:22:57

Знайти себе у мирному житті допомогла служба зайнятості

04.09.2020   08:03Агенцiя

Кардинально змінити власне життя 35-річна Валерія Медведєва вирішила після повернення з АТО. Родом вона з Полтави. З початком війни на сході країни, не вагаючись, поповнила лави волонтерів – возила автозапчастини у 3-йокремий танковий батальйон «Звіробій».

А одного разу не змогла відмовитися від пропозиції командира залишитися у підрозділі зв’язку. Так, на 1 рік і 8 місяців стала пліч-о-пліч з військовими боронити рідну землю. Серед них знайшла і свою «другу половинку» - чоловіка Андрія, з яким після служби повернулися на Чернігівщину.

Розповідає: «Продали квартиру у Полтаві, натомість придбали у смтМала Дівиця Прилуцького району будинок, машину, корову, кобилу... Щоправда, на сьогодні у господарстві залишились дві собаки, кіт та птиця.Я продовжувала шукати себе в мирному житті».

Ще на війні Валеріямріяла про справу, яка дозволить їй бачити навколо себе людей усміхненими та щасливими. Втілити у життя задумане допомогла служба зайнятості. Фахівці Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості, куди дівчина звернулася за допомогою у працевлаштуванні, запропонувалибезкоштовно здобути професіюперукаря.Пригадує: «Саме майстром перукарської справи мене завжди хотіла бачити мама. А я в дитинстві боялася цієї професії, бо одного разу під час стрижки мені ножицями поранили вушко. Проте, як бачите, згодом я до неї все ж таки прийшла». За професією безробітній довелося їхала до м.Чернігова. Каже: «Три з половиною місяці навчання на базі ДПТНЗ «ЧВПУ побутового обслуговування» пройшли «на однім диханні», дуже вдячна викладачам – вони справжні професіонали».  

А тим часом у селі, де мешкала Валерія,«кипіла робота» по ремонтуприміщення колишнього магазину. Там планували облаштувати перукарню, аджежінкам «за красою» доводилося їхати до Прилук, а це додатково витрачені час та кошти. Ремонт робили «усім миром», допомагали й спонсори, серед якихРоман Мороз - українець, який мешкає у Німеччині, та його мама – киянка Юлія Андріївна. Добрий почин підтримали й односельці. До роботи долучилися сім’я Легушенків, Юрій Лозовий, Валерій Горбань, подружжя Надія та Ярослав Бондар-Веремеєнко з Луганська та інші.

І сьогодні жителі смтМала Дівиця на Прилуччині можуть пишатися – у них таки є перукарня і назвали її на честь нашої героїні - «Валерія». Сьогодні в ній працюють, окрім Валерії Медведєвої, ще 2 жінки,які надають перукарські послуги та послуги з манікюру, роблять жінок цього селища красивими та щасливими.

Світлана Шеремет, обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини