Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:28:51

У Чернігові вшанували пам'ять захисників України, загиблих в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави

29.08.2020   13:50Агенцiя

29 серпня у Чернігові вшанували пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

В цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів.

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, родини загиблих, військовослужбовці та учасники АТО/ООС разом із громадою Чернігівщини взяли участь у Меморіальному заході вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Пам'ять героїв вшанували хвилиною мовчання та згадали ім'я кожного сина Сіверщини, який віддав своє життя в боротьбі за вільну і незалежну Україну. Учасники заходу принесли квіти до меморіальних стел загиблим учасникам АТО/ООС та Героям Небесної Сотні, щоб висловити вдячність та повагу, щиро сумуючи разом із родинами, які втратили своїх близьких.

- Сьогодні ми вшановуємо світлу пам'ять героїв, які віддали своє життя за незалежність та суверенітет нашої держави. Президент України Володимир Зеленський своїм Указом визначив 29 серпня - Днем пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 185 ударів Дзвону пам'яті пролунало сьогодні в Чернігові. 185 кращих синів Сіверського краю загинули, захищаючи Україну, - сказав Андрій Прокопенко. - Низько схиляємо голови в пам'ять про загиблих синів Чернігівщини.

Також сьогодні на кладовищі «Яцево» біля могил воїнів, які загинули під час проведення АТО/ООС, священнослужителі ПЦУ відслужили поминальну літію.

В цей день у сквері ім. М.Попудренка розгорнулася виставка «Сіверщина. Блокпост пам’яті», на якій представлені портрети та особисті речі загиблих захисників України. Експозиція є унікальною, вона не перестає вражати її відвідувачів. Адже в ній – частка життя і подвигу наших земляків.

Символом Дня пам'яті захисників України обрано сонях – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. В цей день кожен може доповнити одяг квіткою соняха пам'яті, тим самим проявити шану та повагу до загиблих героїв.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.