Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:36:33

У Чернігові міський Центр ТОВРДМ перейменували

29.08.2020   09:42Агенцiя

Чернігівський міський Центр туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми і молоддю перейменували. Тепер це буде комунальний позашкільний заклад освіти «Чернігівський центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання» Чернігівської міської ради.

Відповідне рішення прийняте на засіданні 55-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання 28 серпня.

Цим же рішенням затверджений Статут комунального позашкільного закладу освіти у новій редакції. Згідно з документом заклад є комплексним позашкільним закладом освіти з туристсько-краєзнавчим та військово-патріотичним напрямками виховання. Тобто там для дітей проводитимуться туристські і краєзнавчі змагання, зльоти, олімпіади, конкурси, огляди, конференції, виставки, експедиції, навчально-тренувальні та оздоровчі табірні збори, походи, екскурсії, змагання з орієнтування.

Заняття з вихованцями здійснюватимуться у позаурочний та позанавчальний час.

До закладу зараховуватимуться вихованці віком від 5 до 18 років. Комплектування гуртків, груп та інших творчих об'єднань здійснюється у період з 1 до 15 вересня. Гуртки закладу класифікуються за трьома рівнями: початковий, основний та вищий.

Приймання вихованців до закладу здійснюється за їх бажанням та на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють. Звертатися можна за адресою вул.Захисників України,3-б.

Середня наповнюваність гуртків, груп та інших творчих об'єднань закладу становить 10-15 вихованців. Тривалість одного заняття визначається навчальними планами і програмами з урахуванням психофізіологічного розвитку, допустимого навантаження для різних вікових категорій і становить для учнів:
    віком від 5 до 6 років - 30 хвилин;
    віком від 6 до 7 років - 35 хвилин;
    старшого віку - 45 хвилин.

У період канікул заклад організовує поза розкладом і за окремим планом різноманітну масову роботу з вихованцями, надаючи їм усі наявні можливості для повноцінного оздоровлення, дозвілля і відпочинку, з повним або змінним складом вихованців на туристсько-оздоровчих базах, у таборах, походах, експедиціях, змаганнях, табірних та навчально-тренувальних зборах тощо.

Під час навчання у закладі учню, який склав кваліфікаційні іспити або виконав відповідні нормативи, в установленому порядку може видаватися свідоцтво (посвідчення) про присвоєння звання, розряду, категорії.

Серед основних завдань закладу: вдосконалення фізичного розвитку, організація дозвілля, профілактика бездоглядності й правопорушень, виховання свідомого ставлення до власної безпеки та безпеки оточуючих, формування здорового способу життя вихованців.

Варто зазначити, що прийняття даного рішення не потребує додаткових витрат з місцевого бюджету та дозволить створити оптимальні умови для надання якісних освітніх послуг, підвищити ефективність заходів щодо розвитку галузі позашкільної освіти в громаді та максимально задовольнити освітні потреби громадян.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини