Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:11:23

Більше 5 мільйонів гривень становлять збитки державі, завдані рубкою зелених насаджень у Менському районі

18.08.2020   11:30Агенцiя

Фахівцями Державної екологічної інспекції у Чернігівській області під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Волосківської сільської ради Менського району виявлено рубку дерев різних порід та категорій.

Зокрема, 178 пнів зрубаних дерев виявлено за межами населеного пункту, вздовж грунтової дороги Степанівка-Дягова (з лівої сторони) та 245 - навколо фруктового саду біля села Степанівка. Рубка закінчена, деревина частково  залишена на місці, складена у трелі, а більшість – вивезена автотранспортом.

Встановлено, що рубка зелених насаджень відбулася без спеціального дозволу (лісорубного квитка), проте по ордеру виконавчого комітету Волосківської сільської ради, що є порушенням ст.10 Закону України «Про рослинний світ». На місце події викликано слідчо-оперативну групу Менського відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області, якою внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

Проведено розрахунки розмірів збитків, заподіяних внаслідокзнищення зелених насаджень, що становлять 5013636,44 гривень.

Відповідні матеріали по справі направлено правоохоронним органам для проведення слідчо-оперативних дій з метою надання правової оцінки здійснення вирубки дерев та встановлення причетних осіб у зв’язку з вчиненням дій, що мають ознаки злочину проти довкілля.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.