Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:50:20

Погоджувальна рада затвердила перелік питань 55-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання

18.08.2020   10:01Агенцiя

Владислав Атрошенко повідомив, що депутатам міської ради пропонується розглянути загалом 51 питання порядку денного. Більшість із них, окрім деяких земельних, є технічними та недискусійними.

Зокрема, депутати розглянуть проєкти рішень міськради щодо присвоєння почесного звання "Захисник України – Герой Чернігова" 11-ом воїнам, які зробили вагомий особистий внесок у захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

А саме:
    БУДЬКУ Олександру Анатолійовичу
    ІЩЕНКУ Андрію Васильовичу
    ЗАПЕЦІ Віктору Олександровичу
    ЧЕРЕДНІЧЕНКУ Денису Ігоровичу
    РЯБОМУ Віталію Вікторовичу
    БЛИЗНЮКУ Володимиру Володимировичу
    ЮЩЕНКУ Володимиру Михайловичу
    ПОЛЕГЕНЬКУ Дмитру Павловичу
    НАГОРНОМУ Сергію Михайловичу
    БРУЙ Миколі Віталійовичу
    КОНОВАЛОВУ Олексію Ігоревичу.

Почесне звання "Захисник України - Герой Чернігова" є відзнакою територіальної громади міста Чернігова. Присвоюється мешканцям міста Чернігова, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції.

Разом з тим, за словами міського голови, одним із дискусійних буде питання щодо відведення земельної ділянки по вул. Коцюбинського,84.

Нагадаємо, що це питання планували розглядати на минулій сесії, але, оскільки мешканці міста були проти цієї забудови, було вирішено його відкласти та юридично більш ґрунтовно вивчити. Для цього була створена робоча група, до якої входили мешканці прилеглих будинків, незалежні експерти, які й вивчали законодавчі норми. І, як повідомив начальник управління земельних ресурсів міськради Василь Дмитренко, з цією робочою групою проводилася низка зустрічей, в результаті яких юридичних зауважень чи будь-яких порушень норм щодо забудови не виявили. Проте, мешканці все одно категорично проти цього будівництва.

- У мене є принципова позиція щодо двох питань. Перше – однозначно треба проводити громадські слухання і чути думку людей по будь-якому будівництву у місті. Але це треба об’єднувати і з іншою позицією. А саме: у разі, якщо немає порушень законодавства, але позиція "громада проти" неосяжна і може торкатися будь-чого, то для цього є закон. У мене було зобов’язання: абсолютно відкрито з представниками цього будинку та юристами, яким вони довіряють, розглянути питання щодо порушення законів. В результаті на питання людей були надані усі відповіді. І, якщо не порушується законодавство, я не вбачаю тут застережень, - зазначив міський голова.

Владислав Атрошенко звернувся до депутатського корпусу з проханням ретельно обговорити це питання на засіданнях постійних комісій, щоб ще раз впевнитися, що в цьому питанні порушень чинного законодавства немає.

- Завтра таке питання може торкнутися будь-чого, будь-якого будівництва, не тільки житлового. Тож я би просив, щоб ми були і за людей, і за закон. Оскільки завтра будь-хто, будь-яка компанія чи інвестор буде страждати від таких збурень людей, які в принципі можуть бути кимось керованими. На ці речі треба дивитися зважено, - підкреслив міський голова.

У порядку денному 55-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання депутатам також пропонується розглянути та затвердити низку міських Програм. Зокрема, щодо соціальної підтримки сімей з дітьми, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; надання соціальних послуг; надання додаткових до передбачених законодавством гарантій щодо соціального захисту окремих категорій громадян; надання деяких пільг (компенсацій), передбачених чинним законодавством України на IV квартал 2020 рік. Також затверджуватимуть Програму сприяння діяльності вуличних комітетів у Деснянському та Новозаводському районах, зміни та доповнення до Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста та ін.

Загалом усі питання порядку денного вже опрацьовані відповідними структурними підрозділами міської ради. Надалі запропоновані проєкти рішень міськради розглядатимуться депутатами на засіданнях постійних комісій, які проходитимуть протягом тижня. Ознайомитися з ними можна на офіційному вебпорталі Чернігівської міської ради в розділі «Публічна інформація».

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини