Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:21:11

"Сіверщина гостинна" - проєкт, що успішно реалізовується

17.08.2020   09:41Агенцiя

«Розвиток сільського та зеленого туризму на Чернігово-Сіверщині: перспективи, успішні кейси, тенденції розвитку».

За такою тематикою відбувся семінар 14 серпня у селі Слобідка Новгород-Сіверського району. Експерти з обласного центру, учасники - з Менщини, Сосниччини, Семенівщини, Новгород-Сіверщини, деяких інших районів та ОТГ Чернігівської області не просто дискутували про сучасні тенденції розвитку сільського та зеленого туризму на Чернігово-Сіверщині, а й презентували новий туристичний маршрут «Наше коріння», відкривали зелену садибу родини Мишко, надихались історіями успіху, релаксували в апібудиночку та, звісно, смакували пиріжками й млинцями з маком та трав’яним чаєм і медом.

Декілька годин плідної роботи, десятки практичних порад, креативні ідеї та шалені мрії. Мотивація населення Чернігівщини, зокрема, Новгород-Сіверського району на активізацію співпраці в напрямку розвитку зеленого туризму на території області та більш активної участі жителів у створенні цієї галузі; напрацювання рішення для розвитку туристичного потенціалу громад, що обрали туризм одним з напрямків свого стратегічного розвитку та навчання їх представників вибудовувати комунікації, що сприятимуть пізнаванності громад серед потенційних туристів – такі цілі ставили перед собою організатори семінару - ГО «Княжий град» та сектор культури Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Чернігівської області.

А ця активність була проведена в рамках проекту «Сіверщина гостинна», що реалізовується за програмою конкурсів проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету Чернігівщини у 2020 році.

Хочеться сподіватися, що учасники семінару повернулись додому вмотивованими та готовими до дій, а професійна підтримка експертів з Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації та медіа центру «Моє місто» Павла Веселова, Тетяни Коржинської та Вікторії Сидорової - активістів, які розвиватимуть сільський туризм на Чернігово-Сіверщині буде здійснюватись і надалі.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.