Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:04:07

Проєкт EMERGENCY на Чернігівщині: від модернізованих приймальних відділень до нової якості медичних послуг

12.08.2020   12:02Агенцiя

11 серпня за участі першого заступника голови Чернігівської ОДА Віталія Загайного, заступниці голови Чернігівської ОДА Наталії Романової та представників дев’яти опорних лікарень області відбулась селекторна нарада з питань реалізації проєкту EMERGENCY. У обговоренні також взяли участь представники підрядних організацій.

Як відомо, цей проєкт входить до національної програми Президента України «Велике будівництво» і полягає у модернізації сучасних приймальних відділень згідно із затвердженим дизайном та брендбуком.

— Окрім проведення будівельних робіт медзаклади будуть забезпечені сучасним високоточним обладнанням, що значно покращить діагностику та надання медпослуг пацієнтам. На сьогодні для реалізації проєкту EMERGENCY держава вже профінансувала 36 млн грн — це половина коштів на будівельну частину. Крім 72 мільйонів на реконструкцію, більше ста мільйонів гривень буде виділено на придбання обладнання, — розповів Віталій Загайний.

Нагадаємо, що у Корюківській та Бобровицькій районних лікарнях, у Прилуцькій міській буде проведений капітальний ремонт приймального відділення. У Чернігівській та Ніжинській міських лікарнях, у Бахмацькій, Новгород-Сіверській та Козелецькій районних та в обласній лікарні – реконструкція.

Наразі вже шість медзакладів підписали договори з підрядними організаціями, решта очікує підписання найближчим часом. Три заклади охорони здоров’я отримали дозволи та розпочали роботу.

У Новгород-Сіверській лікарні, яка першою отримала дозвіл на виконання будівельних робіт, вже завершились демонтажні та підготовчі роботи.

За словами представника підрядної організації, що виконує роботи на замовлення Прилуцької міської лікарні, зараз будівельники проводять роботи з перепланування приміщення, завезені вікна, триває підготовка для їх монтажу, працюють сантехніки.

Козелецька районна лікарня розпочала роботи у двох напрямках: реконструкція приміщення та благоустрій під’їзних шляхів.

Персонал лікарень, який працюватиме в оновлених відділеннях та з новим обладнанням, пройде навчання. Його буде проводити МОЗ спільно з громадською організацією «Всеукраїнська рада реаніматологів». Окрім вивчення технічної сторони питання – користування комп’ютерним томографом, ангіографом іншими апаратами – медичних працівників будуть вчити надавати якісні медичні послуги за новою моделлю.

Адже, за словами заступниці голови Чернігівської ОДА Наталії Романової, завдання проєкту EMERGENCY полягає не лише в ремонті чи реконструкції приміщень, оновленні обладнання, а й у зміні підходу до надання першої медичної допомоги.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини