Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:38:40

Проєкт EMERGENCY на Чернігівщині: від модернізованих приймальних відділень до нової якості медичних послуг

12.08.2020   12:02Агенцiя

11 серпня за участі першого заступника голови Чернігівської ОДА Віталія Загайного, заступниці голови Чернігівської ОДА Наталії Романової та представників дев’яти опорних лікарень області відбулась селекторна нарада з питань реалізації проєкту EMERGENCY. У обговоренні також взяли участь представники підрядних організацій.

Як відомо, цей проєкт входить до національної програми Президента України «Велике будівництво» і полягає у модернізації сучасних приймальних відділень згідно із затвердженим дизайном та брендбуком.

— Окрім проведення будівельних робіт медзаклади будуть забезпечені сучасним високоточним обладнанням, що значно покращить діагностику та надання медпослуг пацієнтам. На сьогодні для реалізації проєкту EMERGENCY держава вже профінансувала 36 млн грн — це половина коштів на будівельну частину. Крім 72 мільйонів на реконструкцію, більше ста мільйонів гривень буде виділено на придбання обладнання, — розповів Віталій Загайний.

Нагадаємо, що у Корюківській та Бобровицькій районних лікарнях, у Прилуцькій міській буде проведений капітальний ремонт приймального відділення. У Чернігівській та Ніжинській міських лікарнях, у Бахмацькій, Новгород-Сіверській та Козелецькій районних та в обласній лікарні – реконструкція.

Наразі вже шість медзакладів підписали договори з підрядними організаціями, решта очікує підписання найближчим часом. Три заклади охорони здоров’я отримали дозволи та розпочали роботу.

У Новгород-Сіверській лікарні, яка першою отримала дозвіл на виконання будівельних робіт, вже завершились демонтажні та підготовчі роботи.

За словами представника підрядної організації, що виконує роботи на замовлення Прилуцької міської лікарні, зараз будівельники проводять роботи з перепланування приміщення, завезені вікна, триває підготовка для їх монтажу, працюють сантехніки.

Козелецька районна лікарня розпочала роботи у двох напрямках: реконструкція приміщення та благоустрій під’їзних шляхів.

Персонал лікарень, який працюватиме в оновлених відділеннях та з новим обладнанням, пройде навчання. Його буде проводити МОЗ спільно з громадською організацією «Всеукраїнська рада реаніматологів». Окрім вивчення технічної сторони питання – користування комп’ютерним томографом, ангіографом іншими апаратами – медичних працівників будуть вчити надавати якісні медичні послуги за новою моделлю.

Адже, за словами заступниці голови Чернігівської ОДА Наталії Романової, завдання проєкту EMERGENCY полягає не лише в ремонті чи реконструкції приміщень, оновленні обладнання, а й у зміні підходу до надання першої медичної допомоги.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини