Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:24:46

Поліція викрила організовану групу у незаконному використанні товарного знака іноземного виробника

12.08.2020   08:21Агенцiя

Троє фігурантів на контрафактну молочну продукцію клеїли етикетки іноземного виробника. Підроблена продукція під виглядом відомого бренду постачалася до магазинів у різні регіони України.

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області спільно з працівниками відділу протидії кіберзлочинам із залученням спецпризначенців, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, викрили трьох громадян у незаконному продажі контрафактної продукції під виглядом іноземного виробника.

Організував такий «бізнес» 49-річний місцевий житель. Чоловік разом із приятелем та родичем закуповували низькоякісну молоковмісну сировину – спред, на заводі у Львівській області. Також фігуранти замовляли у типографії етикетки з логотипами іноземної торгової марки.

Таким чином правопорушники фасували спред в упаковки і продавали під виглядом масла іноземного виробництва. Контрафакт тривалий час постачали до продуктових магазинів у різні регіони України.

У складських приміщеннях, за місцями мешкання фігурантів та в їхніх автівках правоохоронці провели 9 обшуків. За результатами вилучено ноутбуки, мобільні телефони, документацію, «чорнові» записи, штампи, етикетки з назвами та логотипами іноземного виробника. Також вилучено сировину для виготовлення та готову до продажу продукцію. Речові докази направлено на проведення відповідних експертних досліджень.

За попередніми даними, збитки, завдані правовласнику, сягають понад два мільйони гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення підозри фігурантам. Слідчі дії тривають.

Останні новини Чернігівщини

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).