Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:28:33

Поліція передала до суду провадження про організовану групу наркозакладчиків

11.08.2020   17:27Агенцiя

Слідчі Головного управління Національної поліції в Чернігівській області склали обвинувальний акт стосовно організованої групи, що продавала наркотики безконтактним шляхом на території регіону, та направили його до суду.

Поліцейські звершили досудове розслідування в рамках провадження, відкритого за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконний збут наркотиків організованою групою осіб.

До складу організованої групи, де кожен мав свою роль, входили четверо людей. Наркоторгівці поширювали амфетамін на території Чернігівської області, переважно у Прилуках та Ніжині.

У квітні цього року поліція припинила їхню злочинну діяльність. Тоді за місцями проживання всіх фігурантів провадження відбулися санкціоновані обшуки.

Слідчі поліції разом з оперативниками управління протидії наркозлочинності та карного розшуку, інших підрозділів поліції, за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД вилучили низку речових доказів злочинної діяльності угруповання. Успіх операції забезпечила одночасність проведення цих слідчих дій як у Чернігові, так і на території Київської області, де мешкають окремі спільники.

Як встановили поліцейські, наркоторгівці збували психотропні речовини безконтактно. Для цього вони шукали потенційних покупців через соціальні мережі. Коли отримували гроші за товар, робили приховані закладки з наркотиками на території Чернігівської області.

Своє спілкування в месенджері вони максимально шифрували, практично вигадавши свій особливий сленг. Завдяки злагодженим діям поліцейських діяльність підозрюваних вдалося задокументувати відповідно до вимог чинного законодавства. Тепер суд має позбавити цих осіб волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини