Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:42:00

Фахівці Куликівського підрозділу Держпродспоживслужби обстежили мисливські угіддя

07.08.2020   08:40Агенцiя

Перед відкриттям полювання на пернату дичину, яке розпочнеться 8 серпня, фахівці районного управління Держпродспоживслужби провели обстеження розташованих на території району 3 мисливських угідь (Куликівське відділення МРП ЧОО УТМР, ТОВ «Вересоч» і ТОВ «Озерне»), які займають площу 88 тисяч гектарів.

Спеціалісти Держпродспоживслужби звертали увагу на облаштування місць для огляду та розробки туш диких тварин, наявність утилізаційних ям для відходів, що відповідають ветеринарно-санітарним вимогам; санітарних точок для миття і дезінфекції рук та обладнання; дезінфікуючих та миючих засобів, антисептиків, спецодягу в обслуговуючого персоналу; проведення поточної дезінфекції облаштованих місць; наявність необхідної документації, інформаційних стендів; фіксацію випадків загибелі диких тварин.

Також проведена роз’яснювальна робота з обслуговуючим персоналом мисливських угідь щодо попередження виникнення випадків та запобігання спалахів захворюваності диких тварин, особливо на сказ, АЧС, трихінельоз та інші інфекційні хвороби, які несуть загрозу для тварин і людей. При цьому особливий акцент був зроблений на обов’язковому щепленні мисливських собак проти сказу.

Нагадаємо: сезон полювання на пернату дичину (качок, лиску, куликів, голубів, перепілок, куріпку сіру) триватиме від 8 серпня до 29 листопада 2020 року згідно із Законом України «Про ветеринарну медицину» (ст. 19 «Державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд під час полювання») і Законом України «Про мисливське господарство та полювання».

Днями полювання визначені середа, субота, неділя та четвер (для власників полювання із мисливськими собаками).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини