Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:25:41

Проведено комплексну перевірку стану дотримання вимог законодавства та конституційних прав в’язнів

07.08.2020   07:50Агенцiя

Так, перевіркою встановлено, що дезінфекція в установі проводиться неналежним чином, зокрема адміністрацією установи не вживаються достатні заходи для запобігання поширенню СОVID-19 та інших захворювань.

Крім того, внаслідок відсутності контролю адміністрації установи за поведінкою засуджених, недостатнього відпрацювання каналів надходження, до охоронюваної зони продовжують потрапляти заборонені предмети та речі. Не забезпечено належного нагляду за засудженими, у зв’язку із чим в’язні мають можливість самовільно виготовляти заборонені предмети, які зберігають при собі та можуть спричинити собі чи іншим засудженим тілесні ушкодження.

Також, засуджені допускаються до робіт без оформлення трудових відносин, за цивільно-правовими договорами, що суттєво погіршує становище засуджених, так як їх залучають до робіт понаднормово, у непристосованих для роботи умовах, без належної заробітної плати та виплати лікарняних.

На усунення вказаних порушень Чернігівською місцевою прокуратурою начальникам Чернігівської ВК № 44 та філії ДУ «Центр охорони здоров`я ДКВС України» в області, директору ДП «Підприємство ДКВС України (№ 44)» внесено вказівки, які перебувають на розгляді.

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини