Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:38:23

Стратегія розвитку Ніжинської міської ОТГ реалізована на 85 відсотків

06.08.2020   11:15Агенцiя

5 серпня презентували звіт за І півріччя по реалізації Стратегії розвитку Ніжинської ОТГ на період до 2027 року.

У заході взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, депутати міської ради, посадові особи відділу економіки та інвестиційної діяльності, представники освітньої, медичної, спортивної галузі та ніжинці.

Із вступним словом до всіх присутніх звернувся міський голова Анатолій Лінник та зазначив, що Стратегія розвитку Ніжинської ОТГ  на період до 2027 року – це документ, який закріплює прогнозований соціально-економічний розвиток нашої громади.

Очільник міста зауважив, що вся Україна переживає складні часи як і Ніжинська міська громада, але в цих умовах вдається максимально ефективно використовувати весь наявний ресурс та слідувати виконанню затвердженої Стратегії розвитку Ніжинської ОТГ.

Начальник сектора інвестиційної діяльності Тетяна Плетньова поінформувала, що після прийняття Стратегії розвитку Ніжинської ОТГ до 2027 року виконавчим комітетом було затверджено положення про моніторинг виконання Стратегії. Були визначені координатори, які двічі на рік звітують про стан реалізації проектних завдань та відділом економіки та інвестиційної діяльності узагальнюється та презентується дана інформація. Повідомила, що підготовлена презентація виконання проектних завдань які розраховані на 2019 та 2020 роки.

У стратегії наявні технічні завдання, які об’єднані у 6 розділів: «Благоустрій», «Енергозбереження», «Спорт», «Промоція міста», «Медицина» та «Культура».

Головний спеціаліст сектору інвестиційної діяльності Владислав Лях розпочав свою презентацію з одного із розділів – це «Благоустрій». Проектом Стратегії є капітальний ремонт дорожнього покриття міста. За півріччя 2020 на ремонт вже використано 13 мільйонів гривень. Одним з проектів є облаштування сучасних громадських вбиралень. На це з міського бюджету було виділено 150 тисяч гривень. Санітарний блок встановлено між міськвиконкомом та художнім відділом музею. Проект знаходиться на завершальній стадії, очікується проведення благоустрою, а саме прокладання доріжки.

По вулиці Покровська уже завершений ремонт нежитлового приміщення для відкриття ЦНАПу, з міського бюджету виділено 1,6 млн.грн. на проведення ремонтних робіт. Проект реалізується за співфінансування ULEAD. Зараз місто очікує поставку програмного забезпечення та меблів від U-LEAD, затримка пов’язана з пандемією COVID-19.

Міський голова Анатолій Лінник зауважив, що міська влада буде виділяти кошти з міського бюджету, щоб завершити роботи по відкриттю сучасного Центру надання адміністративних послуг, не чекаючи коштів від  U-LEAD та  розуміючи ситуацію, що склалася.

У місті триває оновлення центральної міської площі у рамках проекту «Реконструкція площі імені Івана Франка». Також у рамках реалізації проекту  "Будівництво системи відеоспостреження для розпізнавання обличь на пл.ім. І.Франка" встановлено 6 камер, 1 відеореєстратор.

Стосовно розділу «Промоція міста». Був розроблений та затверджений Бренд міста та брендбуку «Ніжин – завжди різний». Міська рада також прийняла положення про використання логотипу. Тетяна плетньова зауважила, що наразі кожен охочий може використати логотип написавши заяву на ім’я міського голови та отримавши рішення виконавчого комітету. Логотип міста розміщений на сайті міської ради, те саме стосується фірмових шрифтів та кольорів. За версією порталу «IGoToWorld» логотип міста Ніжина увійшов до 20 кращих логотипів України.

«Спорт»

Реконструкція міського стадіону «Спартак». Зараз на завершальній стадії відбувається реконструкція бігових доріжок на стадіоні «Спартак», на це виділено 2 млн 789 тисяч гривень. Також, для стадіону закуплено 4 модульні спортивні трибуни. Спортивна інфраструктура стадіону включає два малі футбольні поля, велике футбольне поле, волейбольне поле та відкритий боксерський ринг. Даний проект знаходиться у активній стадії реалізації.

Тетяна Плетньова презентувала стан реалізації енергозбереження. Ніжинська громада є флагманом у запровадженні енергоефективних заходів. Це підтверджує і той факт, що у стратегії міста цьому присвячено одразу два проекти «Модернізація житлового фонду та прибудинкових територій на умовах співфінансування» та «Комплексна термомодернізація ЗОШ №10». Запідтримки міської ради 6 ОСББ та 14 фізичних осіб отримали компенсацію на енергоефективні заходи у своїх будинках у рамках програми «теплі кредити». На це у бюджеті міста передбачено 500 тисяч гривень, з початку року відшкодовано 183 тисячі гривень, загальна сума коштів, що були витрачено на енергоефективні заходи в житловому фонді в рамках «теплих кредитів» у 2020 році складає понад 2 мільйони. Основними заходами, що впроваджені у будинках є заміна вікон та дверей в місцях загального користування, утеплення та капітальний ремонт покрівель, встановлення ІТП (для ОСББ) та заміна вікон, встановлення колів, лічильників (для населення).

Окрім того, у рамках програми «Енергодім» Фонду Енергоефективності 3 ОСББ Ніжина проведуть комплексну термореновацію будинків. Місто компенсує 20 % та 60-70 % отримають ОСББ від Фонду Енергоефективності. В даному проекті жителі фінансують лише 10-20 % від загальної вартості проекту.

Продовжується робота з комплексної термомодернізації ЗОШ №10. З початку будівництва встановлено ІТП та систему опалення з регулюванням температури в кожному класі школи, встановлено витяжну вентиляцію з рекуперацією, утеплено покрівлю, змонтовано зовнішнього утеплення близько 1200 кв.м., утеплено перекриття між першим поверхом та підвалом, замінено вікна, розпочато капітальний ремонт покрівлі. Також завершені ремонтні роботи по облаштуванню сучасного спортивного мультифункціонального майданчика із штучним покриттям.

У рамках грантового  проекту протягом року технічними експертами та фахівцями ТОВ «НіжинТеплоМережі» протягом одного року проведено енергетичне обстеження системи теплопостачання міста Ніжина. Дані звіти стануть основою для робочої групи, яка надалі буде працювати над удосконаленням та оптимізацією систем постачання теплової енергії у місті.

Тетяна Олександрівна повідомила, що за підсумками проведеної роботи місто стане партнером Фонду Енергоефективності.

Культура.

У сфері культури на стадії реалізації знаходяться 4 проекти - Створення меморіального музею ім. Ю. Лисянського, Осучаснення Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Спаського, Проведення ремонтних робіт відділу "Поштова станція", Ніжин підземний. Загальна сума проектів складає 2,5 мільйонів гривень. Так виділено 180 тисяч гривень для реконструкції будинку Ю. Лисянського. За кошти міського бюджету проведений ремонт історичної будівлі дворянської родини Макарових для відкриття художнього відділу музею. В будівлі вже відновлено фасадну частину, зроблені всі внутрішні роботи, проведена реставрація вікон, реконструйовано вхід до музею. У 2020 році виділено з міського бюджету 672 тис.грн. на ремонтні роботи частини пам’ятки історії місцевого значення «Поштова станція», а саме приміщення флігеля, де розташовано відділ «Поштова станція». Також міською радою виділено 195 тис.грн., на дослідження підземель Ніжина, а саме розробку проектно-кошторисної документації.

У сфері медицини реалізуються два проекти. Перший це створення єдиного медичного містечка. Вже проведений ремонт частини поверхів та приміщень блоку Б пологового будинку під міську поліклініку. Зараз всі лікарі вторинної ланки здійснюють прийом відвідувачів у нових приміщеннях. Проект «Забезпечення медичних закладів сучасним медичним обладнанням» упроваджується на постійній основі, для цього з бюджету виділено 7,5 мільйонів гривень. За звітний період було значно осучаснене медичне обладнання пологового будинку. Для закладу придбано біполяр, гістерорезектоскоп,   білітест, фетальний монітор та інше обладнання. Значна увага міською владою приділена боротьбі з COVID-19. Надзвичайно великі зрушення відбуваються у міській лікарні. Тут розпочнеться реконструкція міської лікарні під сучасне приймальне відділення. У рамках проекту місто отримає понад 40 мільйонів гривень на закупівлю медичного обладнання. За звітний період за кошти міського бюджету для лікарні було закуплено обладнання та  медичних меблів більше ніж на 2,5 мільйони гривень, зокрема 2 апарати ШВЛ, аналізатор електролітів, монітори пацієнта та інше обладнання., недороговартісного обладнання-453 200 грн (термометри, пульсометри, матраци).

Загалом у відсотковому співвідношенні виконуються 85% проектів міста. 9 проектів уже завершені, 10 здійснюються на постійній основі, такі як забезпечення медичних закладів обладнанням, проведення консультацій для представників МСП, підтримка ОСББ міста. 16 проектів знаходяться на стадії реалізації.

15% проектів відтерміновані. Зокрема культурно-масові заходи, такі як фестиваль «Його величність ніжинський огірок», також проект зі створення логістичного хабу на території аеродрому відтермінований до вирішення питання спільного використання злітно-посадкової цивільною авіацією. Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що міською радою було виділено три земельні ділянки загольною площею 6 га для будівництва нового ангару на території аеродрому.

Анатолій Лінник зауважив, що кожен напрямок  Стратегії розвитку Ніжинської ОТГ важливий, а успішна реалізація її - це результат спільної роботи.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини