Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:40:48

Прилуки: відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

05.08.2020   10:12Агенцiя

4 серпня у сесійній залі відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Ольги Попенко.

На порядку денному рощзлядалося питання стосовно заходів щодо запобігання розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території міста.

Головний лікар КНП «Прилуцька центральна міська лікарня» Яна Погоріла поінформувала присутніх про стан захворюваності у місті. Зазначила, що станом на 04 серпня у інфекційному відділенні лікарні перебуває 14 хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, 13 з яких – прилучани. Також 6 мешканців міста перебувають у відділенні із підозрою на коронавірус, 5 осіб отримують кисневу підтримку. Крім того у терапевтичному відділенні лікарні облаштовані окремі бокси, які використовуються як інфекційне відділення, у закладі створені умови для роботи у звичайному режимі.

Також Яна Погоріла наголосила на тому, що вже запраз необхідно готуватися до сезонного загострення інших інфекційних хвороб.

Головний лікар КНП “Прилуцький міський центр первинної медико-санітарної допомоги” Людмила Слободенюк проінформувала членів комісії, що станом на 04 серпня на лікуванні вдома перебуває 54 особи, 30% із яких мають середню тяжкість перебігу хвороби, а решта хворих — легку.

Також повідомила, що за минулі вихідні виявлено 21 особу із підтвердженим діагнозом COVID-19 із числа контактних осіб, за минулу добу зроблено 114 тестів ПЛР.

Заслухавши доповідачів та обговоривши всі питання з метою дотримання санітарно-епідеміологічних норм та карантинних обмежень комісія прийняла рішення на території міста на період дії карантину заборонити:
    перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
    перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи;
    самовільно залишати місця самоізоляції;
    проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), а також діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому кінозалі або залі. Організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням учасників стоячи;

    здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі у міському сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

При цьому перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок пасажирами під час перевезення, у тому числі виготовлених самостійно.

Також прийнято рішення Прилуцькому відділу Головного управління Національної поліції в області та Прилуцькому міськрайонному відділу Державної установи «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» забезпечити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання та населенням в умовах карантину режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції в закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі у громадському транспорті, а також проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення через засоби масової інформації щодо важливості дотримання протиепідемічних заходів.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з грмоадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини