Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:33:58

Ніжин: міський голова провів розширену оперативну нараду

03.08.2020   11:43Агенцiя

3 серпня відбулась розширена оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті.

Станом на 03.08.2020 р. в інфекційному відділенні перебуває на лікуванні 9 пацієнтів з підтвердженим методом ПЛР діагностування на COVID-19 (4 хворих з Ніжина, решта – з інших районів). Всі пацієнти перебувають у стані середньої важкості.

В обсерваційному відділенні міської лікарні перебуває 4 хворих з діагнозом пневмонія, стан їх середньої важкості. В усіх пацієнтів відібрані біологічні зразки для проведення ПЛР діагностування.

В режимі самоізоляції у місті перебуває 108 контактних осіб. Станом на 31.07.2020 року 17 осіб з підтвердженими діагнозами COVID-19 перебувають на амбулаторному лікуванні. Всі хворі перебувають під наглядом сімейних лікарів.

Ніжинським міськрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та робочою групою проводяться комісійні перевірки транспортних засобів, закладів громадського харчування, продовольчих ринків, фізичних осіб підприємців, які здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі продуктами харчування. В деяких закладах виявлені певні недоліки та недотримання карантинних вимог. Типовими недоліками є недотримання маскового режиму продавцями, дезінфікуючих заходів, не дотримання соціальної дистанції та інших вимог головного санітарного лікаря України.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко повідомив, що обладнання для проведення імуноферментного аналізу надійшло, на поточному тижні буде введено в експлуатацію.

За наданою інформацією керівників медичних установ збільшується кількість хворих на коронавірус в Ніжині та на всій території України. У травні було 6 осіб хворих на COVID-19, у червні – 12 хворих на COVID-19, а у липні 26 хворих на COVID-19.

Всі медичні установи працюють в режимі карантинних обмежень, медичний персонал планово проходить тестування на COVID-19, проводяться навчання для медичного персоналу у разі виявлення хворого на COVID-19. У пологовому будинку заборонені партнерські пологи та відвідування пацієнтів. У міській лікарні надається допомога населенню у випадку екстреної та невідкладної допомоги. Протягом липня місця в міському пологовому будинку народилося 82 дитини: 45 хлопчиків та 37 дівчаток.

Начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський поінформував про підготовку освітніх закладів до нового навчального року. З метою подальшого розширення мережі дошкільних закладів у віддаленому мікрорайоні міста у червні 2019 року створений заклад дошкільної освіти №8 «Кручайлик» у рамках президентської програми «Велике будівництво». Заклад розрахований на дві групи, проектна потужність 35 місць. Після проведення тендерних процедур вартість виконання робіт склала 4010,7 тис.грн. додатково з міського бюджету було виділено на ремонт даху – 875,0 тис.грн.. Також з міського бюджету профінансовано на придбання обладнання та предметів – 320,8 тис.грн. та поточний ремонт харчоблоку – 345,8 тис.грн.

З січня 2020 року розпочалася робота щодо формування мережі закладів освіти, особливо загальної середньої. Продовжуються заходи оптимізації шляхом пониження ступеневості відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» та за рішеннями сесії Ніжинської міської ради гімназіями стали ЗОШ №5 та ЗОШ №6.

Планується відкриття 28 перших класів – 712 учнів.

З міського бюджету для проведення поточних ремонтів у закладах освіти за перше півріччя 2020 року профінансовано більше 3 млн.грн. згідно заявок керівників закладів освіти, за кошти міського бюджету проведено закупівлю на загальну суму 1174,7 тис.грн.

Для створення належних санітарно-гігієнічних умов у період карантину, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом, придбано дезінфікуючі засоби, дезкилимки, безконтактні термометри на загальну суму 1185,5 тис.грн.

З метою оновлення застарілого обладнання харчоблоків профінансовано з міського бюджету 70,2 тис.грн. Для зміцнення матеріально-технічної бази з бюджетного фінансування проведено придбання на суму – 1960,0 тис.грн.

На виконання міської програми енергозбереження та енергоефективності проведено заміну 37 вікон на енергозберігаючі (ДНЗ №17 – 14 шт., ДНЗ №7 – 8 шт., ЗОШ №5 - 3 шт., ЗОШ №9 – 2 шт., ЗОШ №15 – 10 шт.).

Продовжується реалізація проекту НЕФКО «Заходи з енергоефективності у м.Ніжин» - «Капітальний ремонт шляхом проведення комплексної термомодернізації об’єкту ЗОШ №10». Вартість проведення робіт становить 13024,0 тис.грн., з них 624,0 тис.грн. міський бюджет, та 12400,0 тис.грн. залучені кошти. Профінансовано за проведені роботи у 2019 році 3761,4 тис.грн., сума в розмірі 9180,0 тис.грн. перейшла на 2020 рік. За перше півріччя 2020 р. профінансовано 1111,5 тис.грн. Роботи тривають.

Для підготовки закладів до нового навчального року надходили субвенції: з обласного бюджету за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, що створився на початок бюджетного періоду, на забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях закладів загальної середньої освіти; з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами; з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова школа»; з обласного бюджету за рахунок залишку освітньої субвенції, що утворився на 01.01.20 р. на ремонт та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти.

Міський голова Анатолій Лінник відмітив, що міська влада виділяє достатньо коштів для забезпечення освітніх закладів.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко зазначив, що з боку міської влади здійснені всі заходи, щоб діти приступили до навчання. Проте рішення залежить від центральних органів влади.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини