Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:44:38

Територіальні підрозділи Держпродспоживслужби у Бахмацькому та Семенівському районах продовжують контролювати діяльність суб'єктів господарювання в умовах карантину

28.07.2020   08:33Агенцiя

Спеціалісти Бахмацького районного управління Держпродспоживслужби разом з представниками Національної поліції щоденно здійснюють моніторинг продовольчих і непродовольчих магазинів, закладів громадського харчування та ринку «Колос», що в райцентрі, на предмет дотримання протиепідемічних заходів під час карантинних обмежень, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

Зокрема, у липні відбулись комісійні обстеження не лише об'єктів, розташованих у Бахмачі, а і в селах Красилівка, Піски, Стрільники, Халимонове, Тиниця, Курінь, Бахмач-1 та місті Батурин. 

Під час заходів контролю фахівці звертали увагу на дотримання санітарно-епідемічних вимог відвідувачами та працівниками закладів. Серед виявлених порушень найбільш поширеними були відсутність журналів температурного скринінгу працівників та централізованого збору засобів індивідуального захисту, а у великих магазинах – недотримання соціальної дистанції між відвідувачами біля каси. За результатами моніторингу складено 2 протоколи. В усіх обстежених закладах були оформлені відповідні довідки і надані рекомендації стосовно усунення виявлених недоліків.

Спільні рейди фахівців Держпродспоживслужби з представниками Нацполіції проходять і в Семенівському районі.

Крім закладів громадського харчування, об’єктів торгівлі та агропродовольчого ринку, обстежуються також дитячі садки і перукарні.

Загалом від початку карантину проведено 376 комісійних перевірок. По виявлених порушеннях суб’єктам господарювання надані пропозиції щодо їх усунення. Постійно з керівниками закладів проводиться роз’яснювальна робота щодо забезпечення дотримання санітарно-епідеміологічних норм та вимог Постанов  Головного державного санітарного лікаря України.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини