Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:10:25

У Чернігові вперше готуються до прийняття Концепції розміщення вивісок і оформлення фасадів

23.07.2020   11:38Агенцiя

На офіційному вебпорталі Чернігівської міської ради зараз з метою одержання зауважень і пропозицій оприлюднений проєкт рішення виконкому «Про затвердження Концепції оформлення зовнішніх фасадів будинків з об’єктами громадського призначення на території м. Чернігова».

Як відомо, досі Чернігів не мав такої концепції. Інформаційні написи наразі здійснюються власниками установ самостійно, в довільній формі та хаотично, що іноді досить сильно спотворює «обличчя» будинків та зменшує привабливість вулиць і проспектів. Тож метою цього регуляторного акту є впорядкування розміщення вивісок та інформаційних табличок у місті.

Результатом прийняття в Чернігові Концепції оформлення зовнішніх фасадів будинків має стати поліпшення зовнішнього вигляду будівель та, як наслідок, збільшення привабливості міста для містян і гостей.

Як уточнив заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако, у підприємців для заміни вивісок на їх закладах буде перехідний період - близько року. Точні терміни будуть визначені по закінченню регуляторної процедури. Також підприємцям окремо планують презентувати концепцію та заслухати їх думку.

 - Якщо якийсь офіс, ресторан чи магазин змінює орендаря, а це відбувається досить часто останнім часом, і новий заїжджає - він все одно виготовляє нову вивіску і нове оформлення фасаду. Це перша позиція. Друга позиція – вивіски все одно час від часу замінюються. У цих випадках підприємці, коли вже будуть міняти вивіски, просто будуть їх міняти згідно цих стандартів, - зазначив він.

Змінювати зовнішній вигляд фасадів і вивісок планують почати з центру міста.

 - Це від в’їзду в місто до готелю Градецький, від Вокзальної площі до П’яти кутів – і все, що між ними: П’ятницька, Мстиславська, Полуботка і т.д. Від Шевченка до Центрального парку культури й відпочинку, від площі до міського парку, - уточнив Олександр Ломако.

У рамках проходження регуляторної процедури щодо оприлюдненого регуляторного акту протягом 30 днів приймаються зауваження та пропозиції від чернігівців. Потім проєкт має розглянути та затвердити виконком.

Знайти проєкт документу можна в розділі "Публічна інформація" (підрозділи "Регуляторна політика" - "Оприлюднення проєктів регуляторних актів") або за прямим посиланням.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини