Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:00:28

Андрій Прокопенко провів нараду з представниками територіальних підрозділів виконавчих органів влади

23.07.2020   11:36Агенцiя

22 липня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів робочу нараду з представниками територіальних підрозділів виконавчих органів влади. В ході наради учасники доповіли про стан справ на сьогодні та плани. За їх словами всі галузі працюють у штатному режимі.

Особлива увага - виконанню ремонтно-будівельних робіт на автошляхах державного значення

Отже, завершили роботи на ділянці протяжністю 5 км дороги М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ. На фінальній стадії 11,5 км дороги регіонального значення Р-83 – під’їзд до смт Березна. Розпочали ремонт 7,5 км дороги Р-65 в Новгород-Сіверському районі, ділянки дороги Р-67 протяжністю 75 км між Ніжином та Прилуками, двох ділянок на М-01 сумарною протяжністю 12 км. Тривають ремонти 9 аварійних мостів. Оголосили тендерні процедури по двох ділянкам дороги Т-25-27 в напрямку Бобровиця – Свидовець – Новий Биків – Ічня – це 45 км, а також на ремонт 9 км дороги Н-07 Київ – Суми.

- Вже в цьому році планується встановити автоматичну систему моніторингу за станом доріг та умовами руху на дорозі М-02 в районі села Кіпті. Це комплекс Weight-in-Motion (WiM), який передбачає зважування автівок у русі. Проєкт вже виготовляється, - розповів Андрій Прокопенко.

Про стан справ на ринку праці

За період карантину державну фінансову допомогу по частковому безробіттю отримали 12 тисяч осіб. На сьогодні на рахунки суб’єктів господарювання перераховано 65 млн грн.

Про COVID-19 та тестування

Чернігівська ОДА тримає на контролі ситуацію щодо захворюваності на COVID-19. За весь час зареєстровано 944 підозри, з них підтверджено методом ПЛР 654 випадки. Госпіталізовано 21 пацієнта, амбулаторно лікується 93 хворих, одужали 523 жителі області.За минулу добу обласним лабораторним центром проведено 228 ПЛР-тестів.
Чернігівська міська лікарня № 2 вже пройшла атестацію і тепер всі проведені тут ІФА-тести будуть зараховуватись у загальну статистику щоденного моніторингу кількості тестів.

Про інвентаризацію та облік земель

Актуалізували питання інвентаризації земель державної власності. Вже проведено інвентаризацію 8,5 тисяч га земель сільськогосподарського призначення. З них 1,9 тис. га знаходяться на затвердженні. До державного земельного кадастру внесено 3,5 тис. га.
Крім того, опрацьовуються матеріали щодо передачі ділянок в розпорядження комунальної власності. Наразі підготовлено близько 110 тисяч га таких земель, які будуть передані 11 новоствореним ОТГ і місцевим радам.

Про використання субвенцій

Проаналізували надходження та використання бюджетних дотацій і субвенції. Платежі йдуть своєчасно. Андрій Прокопенко звернув увагу присутніх на питання використання тогорічних субвенцій. Адже на казначейських рахунках досі залишаються значні суми. Голова Чернігівської ОДА доручив пришвидшити процес освоєння залишків субвенцій.

Про аукціони

Серед нагальних питань – проведення приватизації держмайна. На даний час в області оголошено 12 аукціонів.

- На минулому тижні отримали показовий результат аукціону з продажу підприємства АТ «Хімтекстильмаш». При стартовій ціні в 1 млн грн в ході аукціону ціна зросла до 75 млн грн. Новий власник запевнив, що зацікавлений у відродженні підприємства і готовий інвестувати в розвиток 270 мільйонів гривень, - зазначив Андрій Прокопенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини