Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:40:34

Більше 70 суб’єктів господарювання області скористалися державною програмою "Доступні кредити 5-7-9%"

21.07.2020   11:54Агенцiя

Заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко провів нараду з представниками банківських установ, які працюють за державною Програмою кредитування «Доступні кредити 5-7-9%».

На сьогодні владні інституції разом із банками системно працюють над вдосконаленням механізмів фінансової підтримки малого та мікробізнесу. На загальнодержавному рівні розширено можливості отримання кредитів на вигідних умовах, що у свою чергу стимулює інвестиції у нові підприємства і розвиток вже існуючих.

- Від самого старту програми, для її популяризації серед підприємців області, облдержадміністрація регулярно проводить семінари, а в умовах карантину - вебінари. Доводимо інформацію через ЗМІ та офіційний веб-сайт ОДА. Ставимо перед собою задачу залучення якнайширшого кола суб’єктів господарювання. Сьогодні я б хотів обговорити результати, як існують на даний час, а також проблемні моменти. Чекаємо від вас конструктивних пропозицій, що можна зробити для більш активного залучення місцевого бізнесу до цієї програми, - звернувся до присутніх Олександр Савченко.

В ході наради учасники поінформували про кількість наданої фінансово-кредитної підтримки. На сьогодні «Доступні кредити 5-7-9%» отримали більше 70 суб'єктів господарювання Чернігівської області на загальну суму понад 130 млн грн.

Крім того, були озвучені проблемні питання, які виникають у банків та їх клієнтів під час реалізації Програми.

Нагадаємо, що підтримку в рамках даної Програми можна отримати в 13-ти банках, а саме: АТ «Ощадбанк», АТ «Укрексімбанк», АТ «ПОЛІКОМБАНК», АТ «КРЕДОБАНК», АТ КБ «ПриватБанк», АБ «Укргазбанк», ПАТ «ПУМБ», АТ «Альфа-банк», АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК», ВАТ КБ «Глобус», АТ «Таскомбанк» та Райффайзен Банк Аваль.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини