Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:28:34

У Чернігівській ОДА вручили нагороди матерям-героїням

21.07.2020   09:43Агенцiя

20 липня заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван вручив державну нагороду — почесне звання «Мати-героїня» жінкам Чернігівщини, які виховують п’ять і більше дітей.

Посвідчення та нагрудні знаки отримали тринадцять матерів-героїнь з Чернігівщини.

– В багатодітних родинах дітям змалечку знайомі повага, взаємодопомога, співчуття, любов та справжнє дружнє плече. Все це заслуга їх невтомних матерів. Сьогодні я маю за честь привітати цих жінок, кожна з яких виховує п’ятьох і більше гідних громадян України, – зауважив Андрій Подорван.

Згідно з Указом Президента України, за материнську самовідданість, зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку почесне звання «Мати-героїня» присвоєно:

Айсіній Людмилі Михайлівні - матері п’ятьох дітей, с. Плоске Носівського району

Алукрієвій Галині Михайлівні - матері семи дітей, с. Криски Коропського району

Альшиній Наталії Петрівні - матері п’ятьох дітей, м. Семенівка

Бевзюк Олені Володимирівні - матері п’ятьох дітей, с. Конятин Сосницького району

Брусенко Людмилі Іванівні - матері п’ятьох дітей, с. Гримянка Ічнянського району

Дзюбі Ларисі Леонідівні - матері п’ятьох дітей, с. Рівчак-Степанівка Носівського району

Кієнець Тетяні Василівні - матері п’ятьох дітей, с. Роїще Чернігівського району

Коваленко Катерині Миколаївні – матері п’ятьох дітей, с. Шаболтасівка Сосницького району

Кубай Ганні Володимирівні - матері п’ятьох дітей, с. Бірківка Менського району

Новіковій Вірі Василівні - матері шістьох дітей, с. Ядути Борзнянського району

Петренко Наталії Миколаївні - матері п’ятьох дітей, с. Тужар Козелецького району

Сусло Ользі Фадеївні - матері вісьмох дітей, смт Замглай Ріпкинського району

Фадєєвій Нелі Юріївні - матері п’ятьох дітей, с. Гайворон Бахмацького району

– Діти – найбільша винагорода у житті кожної жінки. А визнання суспільством, підтримка та турбота з боку влади додають наснаги та натхнення, – зазначила мати п’ятьох дітей Тетяна Кієнець.

Пані Тетяна із села Роїще (Чернігівський район), працює продавчинею та виховує сина і чотирьох доньок. Жінка дуже пишається своїми дітьми, адже серед них: фармацевт, маляр-штукатур, учасниця бойових дій, студент технікуму та дев’ятирічна школярка. Дві найстарші доньки сьогодні завітали до облдержадміністрації, щоб підтримати матір.

На сьогодні у Чернігівській області почесне звання «Мати-героїня» отримали понад 3100 жінок. Разом з посвідченням та нагрудним знаком, нагороджені отримують одноразову грошову допомогу в десятикратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Цього року ця сума становить понад 21 тисячу гривень.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.