Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:09:32

Почесне звання "Захисник України - Герой Чернігова" цього року присвоять першим 11 чернігівцям, загиблим в АТО

16.07.2020   09:14Агенцiя

Почесне звання "Захисник України - Герой Чернігова" цього року присвоять першим 11 чернігівцям, загиблим в АТО. Таку почесну відзнаку територіальної громади міста запровадили минулого року, а в 2020 її вручатимуть уперше.

Окрім звання, вона передбачає вручення нагрудного знаку, а також разової грошової виплати в розмірі 10 мінімальних заробітних плат (на сьогодні це 47 тисяч 230 гривень).

Звання "Захисник України - Герой Чернігова" присвоюється мешканцям міста Чернігова за вагомий особистий внесок у захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Тим, хто брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО/ООС, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

15 липня в залі засідань виконавчого комітету Чернігівської міської ради вперше відбулося засідання Комісії з питань присвоєння почесного звання "Захисник України - Герой Чернігова", яка розглянула і затвердила список тих героїв АТО, яким це звання буде присвоєне в цьому році.

- Пропозиції надавалися спеціальною дорадчою комісією, куди входять і представники родин загиблих, і представники громадських організацій, які представляють ветеранів АТО та сьогоднішніх учасників бойових дій. Тепер комісія розглядає ці подання, а в серпні міський голова винесе рішення на розгляд сесії міської ради. Для того, щоб 14 жовтня - на Покрову, в День захисника України – зробити урочисте вручення цих нагород родинам героїв. Я хочу підкреслити, що і міська рада, і міський голова, і всі тут присутні з великою повагою схиляємо голови перед батьками, які, на жаль, втратили своїх дітей у цій війні, - зазначив заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако, починаючи засідання комісії.

Нагороди вручатимуться по мірі можливостей міського бюджету кілька років поспіль. Відповідно до положення про присвоєння цього звання, у разі посмертного присвоєння черговість висування претендентів визначається згідно з датою загибелі.

Комісія рекомендувала на присвоєння почесного звання "Захисник України - Герой Чернігова" (посмертно) в цьому році:
    Коновалова Олексія Ігоревича,
    Бруя Миколу Віталійовича,
    Нагорного Сергія Михайловича,
    Полегенька Дмитра Павловича,
    Ющенка Володимира Михайловича,
    Близнюка Володимира Володимировича,
    Рябого Віталія Вікторовича,
    Чередніченка Дениса Ігоревича,
    Запеку Віктора Олександровича,
    Іщенка Андрія Васильовича,
    Будька Олександра Анатолійовича.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини