Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:35:31

У ІІ кварталі фахівці Держпродспоживслужби виявили порушення законодавства у сфері ринкового нагляду при розповсюдженні нехарчової продукції

11.07.2020   12:39Агенцiя

Відділом ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів у ІІ кварталі 2020 року проведено 4 планові перевірки характеристик продукції, під час яких виявлені порушення законодавства у сфері державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції.

Крім того, встановлені порушення  у результаті здійснення 2 позапланових перевірок за ланцюгом постачання.

Протягом ІІ кварталу виявлені порушення законодавства у сфері ринкового нагляду при розповсюдженні 15 одиниць продукції (10 одиниць підпадають під дію «Технічного регламенту безпечності іграшок», 3 - під дію «Технічного регламенту безпеки низьковольтного електричного обладнання» і «Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 1 одиниця продукції підпадає під дію «Технічного регламенту радіообладнання» і ще 1 - під дію «Технічного регламенту мийних засобів».

Відносно продукції, щодо якої виявлені порушення, застосовано 27 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Загалом протягом ІІ кварталу 2020 року відділом  ухвалено 161 рішення: 62 - про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів та 99 - про скасування рішень щодо вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

За результатами розгляду матеріалів перевірок винесено 1 постанову про накладення штрафних санкцій на суму 170,0 тис. грн. та 1 постанову по справі про адміністративне правопорушення на суму 0,17 тис. грн.

Переважна більшість виявлених порушень стосується відсутності необхідного маркування чи неналежного маркування продукції або відсутності документації, яка має супроводжувати продукцію.

Слід зазначити, що розповсюджувачі перед наданням продукції на ринок зобов’язані перевірити її на відповідність вимогам технічних регламентів, які поширюються на вказану продукцію.

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини