Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 03:59:36

У Чернігівській ОДА обговорили стан реалізації інфраструктурних проєктів

09.07.2020   09:58Агенцiя

7 липня перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний провів нараду щодо реалізації проєктів Програми Президента України «Велике будівництво» та проєктів, що фінансуються за кошти ДФРР.

Учасники наради – представники структурних підрозділів обласної адміністрації, об'єднаних територіальних громад та підрядних організацій.

Олександра Хомик, директор Департаменту економічного розвитку та сільського господарства, поінформувала присутніх про виконання доручень Кабінету Міністрів України щодо моніторингу та координації проєктів Програми Президента «Велике будівництво». Вона розповіла: «В області працюють робочі групи з моніторингу та контролю за виконанням проєктів програми «Велике будівництво». Хід робіт можна побачити в реальному часі, адже на об'єктах встановлюються камери спостереження. Також замовники робіт проаналізували стан будівництва та підготували графіки виконання».

Керівники громад та міст, на території яких реалізуються проєкти «Великого будівництва», розповіли, на якому етапі знаходяться інфраструктурні об'єкти, які проблеми виникають та коли планується завершення робіт.

«В області відбувається будівництво та капітальний ремонт 15 соціально важливих об'єктів: 5 шкіл, 5 садочків та 5 спортивних об'єктів. Серед них Носівська школа, яку будували майже тридцять років, і нарешті цього року вона вводиться в експлуатацію. Днями маємо передати її в комунальну власність громади. І вже 1 вересня школа зустрічатиме дітей», — зазначив Віталій Загайний.

В основному, введення в експлуатацію шкіл та садочків планується до 1 вересня, а спортивних об'єктів — у вересні-жовтні.

Також під час наради розглянули стан виконання проєкту «Emergency», яким передбачено модернізація приймальних відділень у дев’яти лікарнях області. За словами Петра Гармаша, завершується етап проведення тендерів та виготовлення проектно-кошторисної документації.

Віталій Загайний наголосив на важливості вчасного завершення робіт та жорсткого контролю за дотриманням графіку як робіт, так і використання фінансів. Крім того, він рекомендував провести консультативні зустрічі з фахівцями архітектурно-будівельного управління щодо відповідності об'єктів нормам експлуатації.

«Такі консультації з експертами потрібно проводити до того, як здавати об'єкт в експлуатацію. Щоб не виправляти помилок після завершення робіт», — зазначив Загайний.

Під час наради також обговорили стан реалізації проєктів, що фінансуються у 2020 році коштом Державного фонду регіонального розвитку. Серед них — капітальний ремонт обласного філармонійного центру, психоневрологічної лікарні, обласної дитячої лікарні та інші об'єкти.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини