Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:06:24

У Чернігові завдяки Бюджету участі в цьому році загальнодоступним є безкоштовне чіпування тварин

04.07.2020   09:20Агенцiя

Серед проєктів Бюджету участі, які перемогли в загальноміському голосуванні минулого року і реалізуються в 2020, є соціальний проєкт "Чіпування домашніх і безпритульних тварин".

Він полягає в тому, що тваринам під шкіру вводиться мікросхема, яку можна зчитувати за допомогою спеціального пристрою. І завдяки цьому легко ідентифікувати тварину, а значить – одразу знайти господарів, якщо вона, наприклад, загубилася і знайдена на вулиці.

За словами авторки проєкту, керівника комунального підприємства «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин» Тетяни Діденко, на практиці чіпування собак та котів  вони почали з травня. Завдяки виграному проєкту Бюджету участі можна буде безкоштовно чіпувати 800 домашніх  і 780 безпритульних тварин. За перший місяць ця процедура проведена півсотні домашнім собакам та котам і приблизно ста безпритульним тваринам. Останні обов’язково чіпуються при передачі новим господарям.

Скористатися безкоштовним чіпуванням тварин зараз можуть усі бажаючі їх власники з міста Чернігова. Можливість буде до кінця року (або до закінчення безкоштовних чіпів).

Для цього потрібно прийти до ветеринарно-стерилізаційного центру (вул. В.Дрозда 20а) зі своєю твариною, заповнити реєстраційну картку і отримати безкоштовне чіпування.

Деякі важливі моменти:

Чіпування відбувається лише за попереднім записом, не більше 10 тварин на день. Це важливо для уникнення скупчень власників з тваринами та перевантаження персоналу. А також попередній телефонний дзвінок дозволить банально впевнитися, що в даний момент чіпи є в наявності, щоб не їхати дарма. Телефон для запису: 0635736020 з 9.00 до 18.00
    При собі власнику потрібно мати документ, що підтверджує особу.
    Якщо тварина має будь-які документи: родовід, ветеринарний паспорт тощо, то їх також потрібно брати з собою.

Чіпування тварин - це великий крок до поліпшення ситуації з ідентифікацією, а значить - великий крок до відповідального ставлення до тварин. Дякуючи всім, хто підтримав цей проєкт під час загальноміського голосування, сьогодні в Чернігові це стало можливим і загальнодоступним.

Цей відеосюжет телеканалу "Дитинець" знятий місяць тому - на самому початку реалізації проєкту "Чіпування домашніх і безпритульних тварин":

Нагадуємо, що прийом нових проектів Бюджету участі в Чернігові цього року відбувається саме зараз і триватиме до 10 липня.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.