Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:00:16

Владислав Атрошенко: колесо огляду - тільки після широкого обговорення і прозорого конкурсу серед інвесторів

01.07.2020   10:40Агенцiя

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вважає, що питання підтримки або не підтримки чернігівцями ідеї будівництва колеса огляду в туристичній частині міста найкраще могло би бути з'ясованим, наприклад, на місцевому референдумі. Щоби враховувалася думка всіх містян, а не тільки окремої їх частини. Про це він говорив 30 червня на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді.

- Я давно піднімав питання щодо місцевого референдуму. Згадайте, у нас були питання, наприклад, по 10-й школі й безліч інших, коли вся спільнота пасивна, а та, яку це питання турбує, активується. До них ще долучаються місцеві політики, які рятують всі школи, лікарні та всесвіт вцілому - тільки результат, на жаль, поки що не дуже добрий. Але при цьому всі містяни - не можуть висловитися. То як раз є великий сенс у тому, щоби був прийнятий закон про місцевий референдум. У ньому треба чітко виписати, які питання можуть обговорюватися, виключити будь-які можливі сепаратистські натяки. А обговорювати таким чином чисто господарські питання з життя громади, - зазначив він.

Якщо такий Закон України буде прийнятий (а Президент України обіцяє, що незабаром такий документ буде внесений на розгляд Верховної Ради та проголосований), то переважна більшість містян, а саме 90%, висловляться «За» реалізацію цього проєкту, переконаний Владислав Атрошенко.

Якщо ж цього закону не буде - все одно в місті буде широке обговорення проєкту, пообіцяв він. Причому  таке, щоби можна було почути думку не тільки 500 чоловік з інтернет-спільноти, а якомога більшої кількості містян.

- Якщо йти проти думки людей і щось творити у місті, то що я як міський голова здобуду від цього процесу? Мені таке не потрібно! Ми будемо робити гарні справи, які будуть давати «плюс» місту, а значить і «плюс» міському голові, «плюс» депутатському корпусу. І наша справа - дійсно об’єктивно підійти до цього питання, - зауважив він.

Принагідно Владислав Атрошенко відповів на низку побоювань, висловлених дописувачами соцмереж. Зокрема, він ще раз наголосив на тому, що не пропонує витрачати на колесо кошти міського бюджету. А пропонує залучити інвестора, визначення якого має відбутися за результатами відкритого конкурсу. А містом для бажаючих узяти в ньому участь будуть ретельно виписані технічні умови до самого колеса.

- Ціна колеса - це питання інвестора-переможця. Ми продамо йому цей проєкт, тобто врахуємо в ціну лота всі затрати на підведення комунікацій на цій ділянці та вартість самого проєкту. Все відшкодується до міського бюджету. Я думаю, що ця сума буде навіть у рази більша. Ми зробимо абсолютно прозорий конкурс. Бажано, щоби прийшли інвестори-фахівці, які займаються саме цим. Можливо, це буде оператор навіть зі світовим іменем. Ще раз наголошую, що для міського бюджету це не буде коштувати ні копійки. Навпаки, місто на цьому заробить при продажі проєкту, - зауважив він.

Закиди на кшталт того, що насправді замість колеса огляду там нібито буде ресторан, міський голова категорично заперечив. А інформаційні вкиди типу "відмивання коштів" або "людей Януковича" у зв'язку цим проєктом згадав як приклад нісенітниць і не коментував.

Але прокоментував висловлене багатьма чернігівцями розумне побоювання про те, чи не буде задумане колесо огляду псувати панораму при в’їзді до Чернігова з київського напрямку. Відповідь категорична: з південного в’їзду до міста оглядового колеса не має бути видно зовсім.

- Якщо взяти інсталяцію погляду під кутом від траси, то він там іде метрів на 60-70 вгору. Тобто колеса не буде видно, бо його висота буде до 35 метрів, - пояснив Владислав Атрошенко.

Міський голова дав доручення управлінню житлово-комунального господарства міськради пришвидшити проєктні роботи та виконання якісних візуалізацій об'єкта, щоби можна було проводити громадське обговорення. У тому числі він доручив зробити достовірне моделювання панорами з траси - якою вона буде при наявності атракціону.

- Це колесо буде маленькою перлинкою центральної частини нашого міста, яка додатково приваблюватиме туристів. Я переконаний, що це буде «плюс», а не «мінус», - підкреслив він.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини