Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:05:36

Нагородили бійців, що повернулися з фронту

27.06.2020   12:54Агенцiя

В Чернігові на базі обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Конституції України.

- Сьогодні напередодні державного свята ми маємо за честь нагородити особовий склад обласного та районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і також 119 окремої бригади територіальної оборони. В першу чергу – це військові, що виконували завдання у складі бойових підрозділів в районі проведення операції об’єднаних сил. Хочеться розвіяти той міф, що наші військовослужбовці постійно знаходяться в пункті постійної дислокації, деякі з них вже рік і більше виконували бойові завдання та мають певний досвід. Також багато хто потрапив до нас з бойових частин, з важкими пораненнями та каліцтвом, - розповів заступник військового комісара Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Вадим Лільчицький.

Наразі в бойових діях на Донбасі приймали участь більше 80 відсотків особового складу Чернігівського обласного ТЦК, переважна більшість яких нещодавно повернулися до рідних домівок.

-  Це вже моя четверта ротація на Схід України. Загалом я вже більше ніж півтора роки на передовій. Там виконував бойові завдання на Луганщині у складі 72-гої окремої механізованої бригади на посаді навідника БМП. Там де ми знаходилися, обстріли не припинялися. Був випадок, коли ми отримували питну воду вдень і розпочинався масований обстріл з мінометів, треба було швидко приймати рішення та давати ворогу відсіч. Спочатку було трохи страшно, а вже надалі звик до цього. Доводилося інколи давати бій противнику, коли відстані були до 100 метрів, - розповів інструктор відділення рекрутингу та комплектування Козелецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Погиба.

В урочистій обстановці військовий комісар Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Криворучко нагородив кращих військових та державних службовців відзнаками та грамотами.

Наостанок для присутніх колектив Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, який очолює підполковник Ігор Кішман, виконав дефіле військового оркестру.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України АрміяInform

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.