Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:04:18

Владислав Атрошенко: розміщення оглядового колеса обов’язково буде обговорене з громадськістю

24.06.2020   10:53Агенцiя

Питання щодо ідеї встановлення оглядового колеса в центрі міста, а саме на розі проспекту Миру та вулиці Єлецької, підняли на щотижневій розширеній нараді в міській раді 23 червня. Наразі ідея активно обговорюється і громадськістю, і міською владою.

Начальник управління земельних ресурсів міської ради Василь Дмитренко повідомив, що під час засідань постійних депутатських комісій виникали дискусії з приводу цього питання. Серед іншого, висловлювалися застереження, що поруч розташований багатоповерховий житловий будинок і сусідство з колесом буде для нього небажаним.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що таку ж дискусію треба провести і з залученням представників громадських організацій, істориків, а також просто чернігівців, які небайдужі до цього питання.

- Наша думка полягає в тому, що наявністю такого оглядового колеса ми значно покращимо привабливість міста як туристичного центру, - зазначив він.

Питання треба ставити саме так: покращить колесо огляду привабливість для туриста чи не покращить, вважає міський голова. За прикладами багатьох міст, туристам, та й самим містянам також, дуже цікаво побачити історичні місця, де вони ходили чи куди ще планують піти, з висоти пташиного польоту. Друге питання – це визначення локації, де можливо розмістити оглядове колесо.

За словами Владислава Атрошенка, задумане колесо огляду обов’язково буде на 3 метри нижче за висоту Катерининської церкви, яка має 38 метрів. Тобто його висота орієнтовно складатиме 35 метрів. Щоб зрозуміти, яку оглядову панораму зможуть бачити люди звідти, піднімали навіть квадрокоптер.

- Ми можемо продемонструвати, який краєвид відкривається при обзорі на 360 градусів на цій висоті. Тобто у цьому питанні треба йти до відкритого обговорення. І мова тут йде про переваги, які отримає місто. Закиди про те, що це зробить сам міський голова і на цьому буде заробляти – я відкидаю. Ми також зробимо максимально відкритий аукціон по залученню інвестора. Важливим є те, що будуть ретельно виписані вимоги до самого колеса, - додав він.

До прикладу, якщо воно буде не нове, то який термін залишився для його експлуатації, хто виробник та ін. Це впливатиме і на його ціну. А далі за результатами відкритого конкурсу - хто заплатить більше коштів, той і будуватиме оглядове колесо. У будь-якому випадку юридична сторона цього питання ретельно вивчатиметься, зокрема, щоб не було ніяких ризиків.

- Абсолютно відкрито будемо проводити дискусію з цього питання. Я розумію, що подекуди ці закиди нещирі і підігріваються певними зацікавленими сторонами. Я би поставив пріоритети міста на перше місце. Якщо місто виграє від цього, то треба шукати шляхи для вирішення цього питання. Якщо ні, то закриваємо його і рухаємося далі, - зауважив Владислав Атрошенко.

Загалом теоретично розглядається кілька локацій. Зокрема, територія бульвару навпроти готелю «Україна». Але, на думку міського голови, туристично привабливим і цікавим для людей буде розміщення такого об’єкту саме поблизу Дитинця.

- Я хочу, щоб за допомогою цього виграло наше місто. І я переконаний, що, якщо навіть там якісь моменти не ідеальні, то плюсів ми отримаємо набагато більше, ніж мінусів, - резюмував Владислав Атрошенко.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.