Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:59:15

Ніжин: відбулась щотижнева оперативна нарада

22.06.2020   13:06Агенцiя

22 червня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника.

Керівники медичних закладів доповіли про стан епідеміологічної ситуації в місті.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко надав оперативну інформацію управління охорони здоров’я Чернігівської області про підтверджені випадки захворювання на COVID-19 в області та в місті, а також щодо захворюваності на ГРВІ за минулий тиждень.

За статистичними даними відмічається збільшення розповсюдження коронавірусної інфекції, як в Ніжині, так і на всій території Чернігівської області. На території міста станом на 21 червня виявлено 12 випадків коронавірусної інфекції, з них вже одужало 3 пацієнта, активних випадків - 9. На сьогоднішній день в інфекційному відділенні перебувають на стаціонарному лікуванні 5 хворих, з них 3 пацієнти з лабораторно підтвердженими діагнозами COVID-19. Загальний стан хворих – задовільний, вони отримують відповідне лікування, відмічається позитивна динаміка одужання. Також в інфекційному відділенні перебувало 2 пацієнта з підозрою на COVID-19, з Чернігівського лабораторного центру було отримано 2 негативні ПЛР-тести. Дані пацієнти лікуються з діагнозом звичайна пневмонія (ускладнення респіраторно-вірусної інфекції). В провізорному госпіталі перебуває 3 пацієнти, 2 з них лікують пневмонію, відібрані зразки для ПЛР-тестування, днями очікуються результати. Також на лікуванні перебуває 1 пацієнт з гострим гастроентероколітом. За вихідні дні поступлень пацієнтів з ГРВІ та грипом до лікарні не було, з підозрою на COVID-19 пацієнти не звертались.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко поінформував щодо придбання імуноферментного аналізатора. На даний час проводиться спрощена система закупівель, придбання даного обладнання планується на кінець місяця. ІФА аналізатор дозволить лікарям більш точно і оперативно виявляти захворювання на коронавірус. Для облаштування даного обладнання в лікарні готується спеціальна кімната, а також готується медичний персонал, щоб працювати на ньому.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що станом на 19 червня по місту в амбулаторних умовах перебуває 8 контактних осіб та 3 хворих із підтвердженими діагнозами ПЛР COVID-19. Хворі перебувають під наглядом сімейних та чергового лікарів.

Всі медичні установи працюють в режимі карантинних обмежень та забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, медичний персонал планово проходить тестування на COVID-19.

Начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський повідомив, що спеціалісти Ніжинського міськрайонного управління та робоча група провели комісійні перевірки закладів громадського харчування, в яких виявлені певні недоліки та недотримання карантинних обмежень.

Начальник відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко зазначила, що після двотижневого аналізу роботи робочої групи по контролю за карантином, на жаль, послаблення, які були прийняті рішеннями Уряду призвели до того, що багато галузей в місті стали неконтрольованими, 50% міського населення не дотримуються карантинного режиму.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійнник наголосив керівникам тримати на контролі питання щодо загострення ситуації з розповсюдженням коронавірусної хвороби та недотримання громадянами карантинних вимог, слідкувати за рішеннями Уряду та звернутися до Департаменту цивільного захисту стосовно загострення даної ситуації для визначення подальших дій та прийняття відповідних рішень виконавчим комітетом Ніжинської міської ради.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини