Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:51:45

Споживачам повернуто кошти за неякісний товар та послуги

17.06.2020   12:21Агенцiя

Управління захисту споживачів є структурним підрозділом Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, яке здійснює державну політику у сфері здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про захист прав споживачів.

Фахівці управління постійно перевіряють додержання суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сфері  торгівлі і послуг, вимог законодавства про захист прав споживачів, а також правил торгівлі та надання послуг. Відповідно до повноважень здійснюють планові та позапланові заходи державного нагляду (контролю) суб’єктів господарювання щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства про захист прав споживачів. 

Позапланова перевірка суб’єкта господарювання відбувається на підставі звернення громадян.

До фахівців управління звернулися споживачі щодо відмови суб’єктами господарювання повернути кошти за  придбані з дефектами вхідні металеві двері та проведення на СТО неякісного ремонту автомобіля.

За результатами розгляду звернень, споживачам повернуто кошти у сумі 13500 грн. та 6000 грн. відповідно.

Управління захисту споживачів повідомляє, що у телефонному режимі або на особистому прийомі споживач щоденно має змогу проконсультуватися щодо своїх прав, щоб мати змогу їх захистити у визначеному законом порядку.

При особистому зверненні споживачам надається допомога у складанні письмових претензій до суб’єктів господарювання, по кожному окремому випадку надаються роз’яснення щодо прав споживача, визначених Законом України «Про захист прав споживачів».

Звернення споживачів Головне управління Держпродспожив-служби в Чернігівській області приймає за адресою: вул. 1-го Травня 180, м. Чернігів (тел. 601-900).
Управління захисту споживачів знаходиться за адресою: вул. Коцюбинського, 41-а, м. Чернігів (тел. 678-613).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини