Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:38:16

Бюджет участі 2020/2021 у Чернігові стартував: поданий перший проєкт

17.06.2020   09:44Агенцiя

Шостий рік поспіль у Чернігові реалізують проєкти Бюджету участі. Цього року через дію карантину старт прийому пропозицій відбувся пізніше, з 15 червня. І вже поданий перший проєкт на тему «Спорт та туризм», його вартість складає майже 1,386 млн грн.

Прийматимуться пропозиції до 10 липня. Про це нагадав заступник міського голови Олександр Ломако вчора на засіданні робочої групи з питань реалізації громадського бюджету (бюджету участі) в місті Чернігові. Він додав, що цього разу структурні підрозділи міськради аналізуватимуть подані проєкти швидше, але електронне голосування відбудеться майже у традиційні строки – з 20 вересня по 4 жовтня.

Члени робочої групи також заслухали звіти авторів проєктів-переможців, які були реалізовані у 2019 році. Ознайомитися з цим звітом можна на офіційному сайті Чернігівської міської ради в підрозділі «Бюджет участі» розділу «Громадянам».

Зокрема, серед реалізованих проєктів - надання послуг денного догляду, соціальної реабілітації та адаптації для людей з інтелектуальними порушеннями. Як повідомила голова ГО «Логос» Надія Лозбень, всього цим проєктом скористалися більше 1500 осіб. І важливим є те, що він розрахований для людей старше 18 років, які вже не навчаються в реабілітаційних центрах чи інших закладах освіти.

Ще один соціально важливий проєкт - «Пізнаємо рідний край, пізнаємо свою країну», в рамках якого проведено 20 екскурсій для дітей учасників АТО/ООС. Діти наших захисників відвідали історичні місця та цікаві локації у Батурині, Седніві, Києві.

У 2020 році за кошти Бюджету участі реалізовується 26 проєктів: 13 малих (до 300 тис.грн) та 13 великих (300 тис.грн – 1,5 млн грн).

Як зазначив Олександр Ломако, не зважаючи на карантинні обмеження, наразі проєкти активно виконуються і до кінця року автори встигають все зробити.

Поруч з цим, він зауважив, що з кожним роком дорожчає вартість виконання робіт. До прикладу, якщо це будівництво багатофункціонального спортивного майданчика, і якщо роботи виконуються комплексно, то вартість проєкту може бути більше ніж 1,5 млн грн. Тому треба найближчим часом подумати над внесенням змін до відповідної міської Програми щодо розширення фінансування.

Наступного разу робоча група з питань реалізації громадського бюджету збереться вже у серпні, коли обговорюватимуть і допускатимуть до голосування нові продані проєкти.

Тож ще раз звертаємо увагу, що спочатку проєкти реєструються авторами в електронній системі "Громадський проект". Після цього друковані оригінали та електронні версії подаються до відділу звернень громадян Чернігівської міської ради (вул. Шевченка,9). Телефони для довідок: (0462) 67-64-76, (0462) 67-70-64. Електронна адреса: zverngr@chernigiv-rada.gov.ua.

Автором таких ініціатив може бути будь-який громадянин України, який досяг 16 років і отримав паспорт. Важливо, що подати можна не більше ніж одну пропозицію, яка стосуватиметься лише одного об’єкта, що належить до комунальної власності територіальної громади м.Чернігова (вулиці, парку, установи: школа, поліклініка, дитячий садочок тощо).

Потім подані пропозиції вивчатимуться та аналізуватимуться робочою групою, до складу якої входять і представники громадськості. А найголовнішим критерієм при відборі проєктів є загальнодоступність та безкоштовність для мешканців міста.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини