Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:37:33

Громадський бюджет: які зміни та коли стартує прийом ідей від чернігівців

12.06.2020   12:22Агенцiя

Вже шостий рік поспіль у Чернігові реалізовуються проєкти Бюджету участі. Про те, як чернігівці можуть залучити кошти міського бюджету для реалізації своїх ідей та які відбулися зміни, обговорювали 11 червня в студії «Теми дня» телеканалу «Суспільне Чернігів».

Деталі розповіли заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако та член робочої групи з питань реалізації «Бюджету участі» Андрій Вареник.

Олександр Ломако, зокрема, зауважив, що Громадський бюджет – це один із найважливіших проєктів, який реалізується у нашому місті з 2015 року за кошти міського бюджету.

- Це можливість містян, активних громадян, які мають якісь ідеї з покращення міста, покращення свого мікрорайону, чи взагалі якісь соціально важливі проєкти, яких не вистачає у Чернігові. Для цього їм потрібно зібрати підписи та подати заявку, пропрацювати проєкт з профільними структурними підрозділами міської ради для того, щоб зрозуміти, що може бути реалізовано, а що ні. Потім загітувати людей, щоб набралася більшість голосів при голосуванні. І вже наступного року проєкт реалізовуватиметься, - сказав він.

Ідея Громадського бюджету полягає в тому, щоб підвищити громадську активність та надати можливість чернігівцям розподіляти частину коштів з міського бюджету на власний розсуд для вирішення найбільш актуальних проблем міста. У Чернігові таким чином на втілення ідей чернігівців розподіляється 1% міського бюджету. І цього року виділяється 21 млн грн.

Тож звертаємо увагу, що прийом пропозицій стартує з 15 червня і триватиме до 10 липня.

Спочатку проєкти реєструються авторами в електронній системі "Громадський проект". Це можуть бути малі (до 300 тис.грн) та великі (300 тис.грн – 1,5 млн грн) проєкти.

Після цього друковані оригінали та електронні версії подаються до відділу звернень громадян Чернігівської міської ради (вул. Шевченка,9). Телефони для довідок: (0462) 67-64-76, (0462) 67-70-64. Електронна адреса: zverngr@chernigiv-rada.gov.ua.

Автором таких ініціатив може бути будь-який громадянин України, який досяг 16 років і отримав паспорт громадянина України. Важливо, що подати можна не більше, ніж одну пропозицію, і яка стосуватиметься лише одного об’єкта, що належить до комунальної власності територіальної громади м.Чернігова (вулиці, парку, установи: школа, поліклініка, дитячий садочок тощо).

Потім подані пропозиції вивчатимуться робочою групою, до складу якої входять і представники громадськості.

Найголовнішим критерієм при відборі проєктів є загальнодоступність та безкоштовність для мешканців міста.

Цього року етап аналізу проєктів скорочений через дію обмежувальних заходів. Голосування за допущені пропозиції відбуватиметься тільки в електронній формі.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.