Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:22:29

Жінка нікому не повідомила, що інфікована

10.06.2020   13:35Агенцiя

Медпрацівниця порушила режим самоізоляції на другий день після підписання зобов’язання.

У Чернігівській області складено адмінпротокол на хвору на COVID-19 медсестру, яка працює у столичній клініці та порушила режим самоізоляції.

Як повідомила секретар Лосинівської селищної ради Наталія Кошарна, 46-річна жителька села Леонідівка (входить до складу громади) працює у столичній клініці. «Там інфікувалися чимало медпрацівників, і жителька Леонідівки, її тест на коронавірус теж був позитивним. Вона приїхала додому на самоізоляцію і нікому не повідомила, що інфікована», - зазначила Кошарна.
За її словами, хвора медсестра відвідувала місцеву лікарню, а також, як повідомляють місцеві жителі, навіть торгувала на місцевому ринку. Порушення режиму самоізоляції виявили поліцейські: медпрацівниця порушила режим самоізоляції на другий день після підписання зобов’язання.

За інформацією сектора комунікацій ГУ НП у Чернігівській області, 6 червня на мешканку с. Леонідівка Ніжинського району складено протокол за ст.44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей). «Чи заразила інфікована жінка когось іще – відтепер необхідно перевірити новими тестами для широкого кола осіб. Значна кількість медперсоналу лікарні, після контакту з цією пацієнткою, відтепер теж на самоізоляції. Маючи безпосереднє відношення до системи охорони здоров’я, жінка свідомо поставила під загрозу життя та здоров’я своїх же колег», - наголосили у секторі комунікацій ГУНП в області.

За цей вчинок жінці доведеться відповідати перед судом. Санкція ст. 44-3 КУпАП передбачає накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 – 34 000 грн).

Як уточнила Кошарна, зараз інфікована жінка перебуває за місцем свого проживання у селі Леонідівка; режиму самоізоляції не порушує. Щодо трьох медпрацівників, з якими вона контактувала, то їхні результати тестів виявилися негативними. Контактні сільські жителі також зараз перебувають на самоізоляції.

https://www.unian.ua/health/country/novini-chernigivshchini-hvora-na-covid-19-medsestra-porushila-karantin-novini-ukrajini-11030162.html?_ga=2.161201471.329947585.1591784104-1550401660.1591784104

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.