Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:50:48

Пом'якшення карантину: в Україні відкриваються бази відпочинку і санаторії

10.06.2020   08:36Агенцiя

10 червня Україна переходить до чергового етапу пом’якшення карантину – серед іншого, в країні зможуть відновити роботу санаторії, будинки та бази відпочинку.

Такі установи знову відкриються лише в тих регіонах, де дотримані всі три критерії для ослаблення карантину. Подібним чином система адаптивного карантину діє і для скасування інших обмежень на кожному етапі.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов раніше нагадав, що їхня робота повинна відповідати новим рекомендаціям МОЗ:
    всім співробітникам перед початком зміни повинні вимірювати температуру;
    на вході необхідно розмістити інформаційні матеріали про пандемію коронавірусу;
    на базі відпочинку слід забезпечити вільний доступ до антисептиків і дезінфікуючих засобів;
    відпочиваючі повинні носити маски за межами номерів (всередині будівлі);
    адміністрація повинна організувати реєстрацію відвідувачів так, щоб не допускати черг і скупчення відпочиваючих;
    шезлонги на пляжі повинні бути розміщені з урахуванням соціальної дистанції;
    харчування має здійснюватися в номерах, ресторанах, обідніх залах тільки по системі попередніх замовлень;
    особи, у яких виявили симптоми ГРВІ, повинні бути ізольовані, а в разі багатомісного розміщення ізоляції підлягають всі, хто проживав спільно.

Дитячі табори поки не відкривають – рішення про це буде прийматися окремо, оскільки в таких закладах в літній період є ризик спалаху кишкових інфекцій.

Раніше  головний санлікар і заступник голови МОЗ Віктор Ляшко заявив, що Кабмін на наступному засіданні має намір послабити карантинні обмеження у сфері туризму. Також у рамках послаблення карантину відкриють пункти пропуску з ОРДЛО.

МОЗ не рекомендує відновлювати роботу дитячих таборів.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.